Banner 980x90

Bijušās Daukstes pamatskolas ēku plāno pārveidot par sociālo dzīvojamo māju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Gulbenes novada dome nolēmusi pārveidot bijušās Daukstes pamatskolas ēku par Sociālo dzīvojamo māju, aģentūru LETA informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Pašvaldība šādu lūgumu saņēmusi no Gulbenes novada sociālā dienesta. Pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā nepieciešama trūcīgajām ģimenēm, ģimenēm, kurās ir nepilngadīgi bērni, kā arī vientuļajiem pensionāriem, vienatnē dzīvojošajām personām, ugunsnelaimē cietušajiem, no bērnunama iznākušajiem. Tā ir personu kategorija, kas nevar samaksāt lielos rēķinus īrētajos pašvaldības dzīvokļos. Šādas kategorijas personu skaits novadā palielinās, un nepieciešamība pēc sociālajiem dzīvokļiem paliek arvien aktuālāka.

Pašvaldība nolēmusi arī uzdot Gulbenes novada Daukstu pagasta pārvaldes vadītājam Uldim Doņukam kopā ar Gulbenes novada domes Īpašumu pārraudzības nodaļas darbiniekiem sagatavot dokumentāciju ēkas pārveidošanai, izmaksas sedzot no Gulbenes novada Daukstu pagasta pārvaldes līdzekļiem.

LETA jau informēja, ka Gulbenes novada dome aizvadītā gada noslēgumā pieņēma lēmumu likvidēt Daukstes pamatskolu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā. Skola tiek likvidēta mazā skolēnu skaita dēļ. Uz 2015.gada 9.decembri reģistrēti 48 izglītojamie, no kuriem pamatizglītības programmu apgūst 38. Šajā mācību gadā 1.klasē skolā nav iestājies neviens bērns.

Skolu plānots likvidēt ar piektdienu, 8.jūliju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)