Banner 980x90

Bērziņš atkārtoti noraida Pabrika kandidatūru premjera amatam

Valsts prezidents Andris Bērziņš, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nav guvis pārliecību par partiju līdz šim izvirzīto kandidātu atbilstību nākamā valdības vadītāja statusam, pilsētas informācijas portālu Pilseta24.lv informēja Preses dienests.

"Esmu pārliecināts, ka to personu loks, kuras varētu tikt virzītas premjera kandidātam ir ievērojami plašāks nekā šobrīd publiski izskanējis. Ir pietiekami daudz cilvēku, kas varētu uzņemties valdības vadīšanu. Es gaidu no Saeimā pārstāvētajām partijām reālus kandidātus," otrajā sarunu kārtā uzsvēra Bērziņš.

Sarunās ar partiju vadītājiem Valsts prezidents ir uzsvēris, ka viņa galvenais uzstādītais mērķis ir izveidot tādu valdību, kas personāliju un rīcībspējas ziņā būtu kvalitatīvāka par līdzšinējo un spētu jau tuvākajā laikā risināt valsts attīstībai aktuālus un sarežģītus jautājumus.

Bērziņš neatbalsta tādu pieeju kandidāta izvēlē, kas tiek pakārtota vienīgi nosacījumam, lai partiju izvirzītajam kandidātam izdotos iegūt vairākuma atbalstu parlamentā.

Politiskais spēks, kas pats ir uzņēmies valdības veidošanas iniciatīvu, premjera kandidāta virzīšanas kritērijos neievēro konsekventu nostāju. Viens no sākotnēji izteiktajiem "Vienotības" kritērijiem nākamajam valdības vadītāja kandidātam ir nepieciešamība pēc labām fiskālās politikas un makroekonomikas zināšanām, kas neatbilst otrajā sarunu kārtā virzītā kandidāta kompetencēm.

Arta Pabrika līdzšinējā darbība aizsardzības ministra postenī Bērziņam ir devusi pārliecību par to, ka minētā persona nevar pildīt Ministru prezidenta amata pienākumus šajā periodā.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)