Banner 980x90

Banku sektors piecos mēnešos strādāja ar 192 miljonu eiro peļņu

Banku sektors šogad piecos mēnešos strādāja ar 192 miljonu eiro peļņu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotā informācija.

Ar peļņu darbojās 16 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 97,1%.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs maijā palielinājās par 1,4% jeb 428 miljoniem eiro un maija beigās sasniedza 31,7 miljardus eiro, liecina FKTK dati.

Banku kopējo noguldījumu apmērs maijā pieauga par 1% jeb 234 miljoniem eiro. Rezidentu noguldījumi pieauga par 0,6% jeb par 66 miljoniem eiro, ko galvenokārt ietekmēja valdības noguldījumu kāpums, savukārt mājsaimniecību un nefinanšu sabiedrību noguldījumi saruka. Nerezidentu noguldījumi palielinājās par 1,4% jeb 168 miljoniem eiro, ko pamatā noteica ASV dolāra vērtības kāpums.

Kopējais kredītportfelis maijā pieauga par 0,7% laikā, tai skaitā rezidentu korporatīvais portfelis auga par 0,8%, nerezidentu - par 2,3%, savukārt rezidentu mājsaimniecību portfelis samazinājās par 0,2%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)