Banner 980x90

Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība parakstījusi līgumu par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Līgumu ar valsti par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu ir noslēgušas visas 18 reģionālās slimnīcas. Šonedēļ līgumu parakstīja Jēkabpils reģionālā slimnīca, Cēsu klīnika, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība, Rēzeknes slimnīca, Ogres rajona slimnīca un Vidzemes slimnīca.

Kopējais reģionālajām slimnīcām šogad piešķirtais valsts finansējums ambulatoro un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai ir lielāks nekā pērn - šogad piešķirti par 663 730 eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

NVD skaidroja, ka speciālistu konsultāciju, diagnostisko izmeklējumu un citu ambulatoro pakalpojumu sniegšanai slimnīcām novirzīts par 105 602 eiro vairāk, savukārt stacionāro pakalpojumu nodrošināšanai par 558 128 eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Atsaucoties uz Latvijas Slimnīcu biedrības paziņojumiem medijos par nepieciešamību saglabāt finansējumu katrai slimnīcai iepriekšējā gada apjomā, NVD norāda, ka desmit no 18 reģionālajām slimnīcām šī gada finansējums ir līdz 6% lielāks nekā pērn.

Tikai astoņām slimnīcām piešķirtais finansējums ir mazāks nekā šogad - šis samazinājums ir 0,2% līdz 3,9% apmērā attiecībā pret iepriekšējā gada slimnīcu finansējumu.

NVD uzsver, ka nav pamatoti novirzīt līdzekļus tur, kur gada laikā iedzīvotājiem netiek sniegts viss gadam plānotais pakalpojumu apjoms. Ir būtiski ņemt vērā pacientu plūsmu un to, kādā apjomā slimnīcas ir spējīgas sniegt pakalpojumus.

Vienlaikus NVD vērš uzmanību, ka šī gada sākumā 18 reģionālās slimnīcas ir saņēmušas arī valsts finansējumu vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā slimnīcu darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)