Banner 980x90

Augustā Gulbenē pulcēsies ar Latvijas valsts ordeņiem apbalvotie 

Foto: Krists Spruksts/ LETA
Foto: Krists Spruksts/ LETA
Gulbenes novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Latvijas Ordeņu brālība" organizē 18.brālības biedru salidojumu, kas norisināsies šā gada 20.augustā Gulbenē, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Ordeņu brālības biedrus vieno atzinība par nopelniem Latvijas valsts labā, ļaudis, kuri apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni, Atzinības Krustu vai ar šo ordeņu Goda zīmi.

"Šobrīd brālībā ir 326 biedri, bet prognozējam, ka salidojumu Gulbenes novadā varētu apmeklēt vismaz 130 cilvēku. Starp brālības biedriem ir arī vairāki Gulbenes novada ļaudis," informē biedrības "Latvijas Ordeņu brālība" priekšsēdētājs Juris Griķis.

Salidojums sāksies ar svinīgu brīdi Gulbenes kultūras centrā, kur izskanēs svētku uzrunas, tiks prezentēts Gulbenes novads, kā arī baudīti Gulbenes novada kolektīvu priekšnesumi. Dienas turpinājumā Ordeņu brālības biedri apmeklēs Gulbenes evaņģēliski luterisko baznīcu, kur ieturēs svētbrīdi, bet pēc tam dosies uz Litenes pagastu, lai noliktu ziedus pie pieminekļa "Sāpju siena" Litenes kapos un tiktos ar Jāni Zvaigzni - Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, grāmatu "Jūnijs. Litene 1941" un "Kas ir Litene?" autoru. Tāpat viesi apskatīs Pededzi, Liepceliņu, Litenes muižu, bet pēcpusdienā Ozolkalnā apmeklēs kordiriģentiem Imantam un Gido Kokariem veltīto jubilejas koncertu "BrāliBrāli".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)