Banner 980x90

Aptauja: Vidzemniekiem populārākie vaļasprieki ir grāmatu lasīšana, ceļošana un dārza darbi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Saskaņā ar "Lāčplēša alus" darītavas izveidoto Latvijas iedzīvotāju vaļasprieku topu, kā iecienītāko brīvā laika pavadīšanu vidzemnieki min grāmatu un žurnālu lasīšanu (42% aptaujāto), ceļošanu (39%) un dārza vai lauku darbus (34%), pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē SIA "Lāčplēša alus" pārstāve Inese Ozoliņa.

"Lāčplēša alus" darītavas pārstāve Inese Lielpinka min: "Izveidotais vaļasprieku tops atklāj reģionu atšķirības. Piemēram, katrs otrais zemgalis lepojas ar grāmatu un žurnālu lasīšanu. Lielākie sēņotāji un ogotāji dzīvo Latgalē. Latgaļi izrādās arī visvairāk dod priekšroku iešanai pirtī un krustvārdu mīklu minēšanai. Savukārt braukšanai ar velosipēdu – aktīvākie ir kurzemnieki. Dārza un lauku darbus vismazāk iecienījuši rīdzinieki, tā vietā dodot priekšroku kino."

Lielākie dziedātāji un vienlaikus arī slēpotāji dzīvo Vidzemē. Izrādās vidzemnieki no visiem reģioniem ir arī aktīvākie maratonu piekritēji. Aptauja parāda arī to, ka Vidzemē ir iecienīta teātru un koncertu
apmeklēšana.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)