Banner 980x90

Apstiprina Gulbenes novada pašvaldības budžetu 2015.gadam

Ceturtdienas, 26.februāra, Gulbenes novada domes sēdē deputāti apstiprināja pašvaldības budžetu 2015.gadam. 23 miljonu eiro budžets sastādīts vienam saimnieciskajam gadam, kas sākas 1.janvārī un beidzas 31.decembrī.

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Gulbenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica, arī šogad pašvaldība turpinās atbalstīt sasniegumus mākslā, kultūrā, sportā un izglītībā.

Par valsts budžeta līdzekļiem brīvpusdienas tiks nodrošinātas 1.-3.klašu audzēkņiem. Savukārt pašvaldība nodrošinās brīvpusdienas pirmsskolas izglītības iestāžu obligātās izglītības vecuma audzēkņiem, kā arī visiem skolēniem līdz 9.klasei, vidējās izglītības iestādes un profesionālās izglītības iestādes skolēniem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm, kā arī ārpus Gulbenes novada esošo profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem no trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm, kuri mācās profesionālās izglītības programmā, kuru nepiedāvā Gulbenes novadā esošās profesionālās izglītības iestādes.

Tāpat ir ieplānoti līdzekļi skolēniem mācību materiālu iegādei, novada un pilsētas svētku organizēšanai, jauniešu centru darbības nodrošināšanai, pašvaldības policijas paplašināšanai – divām jaunām amata vienībām. Dažāda veida pabalstos plānots izdot 447 058 eiro.

Lai nodrošinātu Gulbenes novada skolēnu dalību XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkos, budžetā šim notikumam ieplānoti 67 470 eiro - gan jaunu tērpu iegādei, gan transporta izdevumiem.

Tāpat kā pērn, arī šogad 3174 eiro tiks izlietoti talantīgo Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņu atbalstam, sedzot gan uzturēšanās izmaksas internātā, gan ēdināšanas izmaksas.
Pašvaldība ar vienreizējo pabalstu 150 eiro apmērā turpinās atbalstīt ģimenes sakarā ar bērna piedzimšanu.

Paskaidrojuma rakstu par to, kā veidojas Gulbenes novada 2014.gada budžeta ieņēmumi un izdevumi, skatiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)