Banner 980x90

Notikušas vasaras sacensības Gulbenē

Sestdien, 16.jūlijā, notika Gulbenes pilsētas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Šoreiz sacensībās piedalījās sportisti no pašmāju komandas "Gulbenes K.S.P.", iegūstot 1.vietu, komanda "Jaungulbene" ar 2.vietu un "Rembate", ierindojoties 3.vietā. 

Sacensībās Gulbenē kopā piedalījās 28 sportisti, un vissīvākā konkurence valdīja tieši vīru open grupā.

Mājinieku komandas sportisti no "Gulbenes K.S.P." izcīnīja absolūti spēcīgākos titulus katrā grupā. Absolūti labākos atlētus nosaka pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā katra sportista personīgo ķermeņa svaru pret uzspiestajiem kilogramiem. Vīru grupā sacentās 20 sportisti, sadaloties atsevišķās grupās atbilstoši svara kategorijai. Dzintars Lācis (svara kategorijā līdz 105 kg) sacensībās uzspieda 182,5 kg un ar šo rezultātu kļuva par absolūti spēcīgāko vīru. Helvijs Kamšs (līdz 105 kg) izcīnīja 2.vietu grupā ar uzspiestajiem 165 kg. Lai gan Agris Zariņš (līdz 120 kg) sacensībās spēja tikt galā ar 170 kg smago svaru stieni, tomēr pēc Vilksa punktiem 3.vieta.

Dāmu grupā par absolūti spēcīgāko kļuva Anna-Marija Lyudvikevich (virs 57 kg) ar uzspiestajiem 62,5 kg. Liene Ļebedeva (virs 57 kg) ierindojās 2.vietā ar 67,5 kg. Savukārt Larisa Cīrule (līdz 57 kg) pievarēja 40 kg smago svaru stieni un izcīnīja 3.vietu pēc Vilksa punktiem.

Arī seniori spēja rādīt lieliskus sacensību rezultātus. Šogad par absolūti spēcīgāko kļuva Andrejs Puķīte (virs 83 kg), kurš uzspieda pat 180 kg smago svaru stieni. Arnis Mazurs (virs 83 kg) ar rezultātu 162,5 kg izcīnīja 2.vietu. Sergejam Ļebedevam (līdz 83 kg) 3.vieta ar sacensībās uzspiestajiem 140 kg.

Vasaras sacensības Gulbenē sniedz iespēju sportistiem arī atpūtas mēnešos no svaru zāles nezaudēt modrību un lēnām gatavoties jaunajai sezonai rudenī, kad notiks vairāki Latvijas čempionāti. Turklāt sacensības nodrošina iespēju jaunajiem pauerliftinga censoņiem izmēģināt savus spēkus, ieklausīties tiesnešu norādījumos un izbaudīt sacensību gaisotni kopā ar treniņu biedriem un citu novadu sportistiem.

Gulbenes pilsētas čempionāts bija Latvijas Kausa izcīņas pauerliftingā 12.posms. Šogad kopā notiks 18 posmi, kuros komandas no visas Latvijas cīnās par 2016.gada spēcīgākās godu. Reizē komandu cīņa notiek arī reģiona ietvaros, Gulbenes pilsētas čempionāts bija Vidzemes Reģiona Kausa 7.posms. Gulbenes pilsētas čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizēja biedrība "Gulbenes K.S.P." sadarbībā ar Gulbenes sporta centru un Latvijas Pauerliftinga federāciju.

Sacensības atbalstīja Gulbenes pilsētas pārvalde, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums "Rosība", laikraksts "Dzirkstele", Orange Truck Service SIA , SIA "Z Truck", Dizaina un mākslas studija SFĒRA, http://www.gigants.lv/ un interneta veikals http://veikals.sp.lv/. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)