Banner 980x90

VKPAI lemj par labu Gulbenes rotācijas apļa izveidei

Rīga, 30.dec., LETA. Ēkai, kas atrodas Gulbenē iecerētā rotācijas apļa izveides vietā, Brīvības ielā 106, nepiešķirs kultūras pieminekļa statusu, tā lēmusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) Kultūras pieminekļu uzskaites komisija.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja VKPAI Kultūras mantojuma politikas daļas speciāliste Alma Kaurāte-Java, lēmums pieņemts, atkārtoti izvērtējot Svelberģa pusmuižas klēts kultūrvēsturisko vērtību un ieguvumu sabiedrībai, kā arī ņemot vērā ēkas īpašnieka negatīvo viedokli un Gulbenes novada domes līdz šim ieguldītos līdzekļus plānotajai teritorijas attīstībai.

Kaurāte-Java norādīja, ka, ņemot vērā klēts kultūrvēsturisko vērtību, VKPAI ir aicinājusi Gulbenes novada pašvaldību saglabāt ēkas daļas tik tālu, cik tas nav pretrunā ar ceļu satiksmes drošību, kā arī pirms ēkas nojaukšanas veikt arhitektoniski māksliniecisko inventarizāciju un detalizētu ēkas fotofiksāciju.

Pēc Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciālistes Guntas Krevicas paustā, tā kā VKPAI kultūras pieminekļa statusu ēkai nepiešķirs, rotācijas apļa izbūve varētu notikt 2018.gadā.

Jau ziņots, ka rotācijas apļa izveide Gulbenē bija atkarīga no VKPAI lēmuma, vai piešķirt ēkai, kas atrodas apļa izveides vietā, Brīvības ielā 106, kultūras pieminekļa statusu.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja Krevica, ja ēkai Brīvības ielā 106 piešķirtu kultūras pieminekļa statusu, Gulbenes novada dome zemes gabalu un ēku neiegādātos, un no ieceres par rotācijas apļa izbūvi atteiktos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)