Banner 980x90

"Vienotība" virzīs savu Gulbenes novada domes priekšsēdētāja amata kandidātu

Valmiera, 12.jūn., LETA. "Vienotība" ir gatava virzīt savu kandidātu Gulbenes novada domes priekšsēdētāja amatam, noskaidroja aģentūra LETA.

Gulbenes novada domes deputāts Andris Caunītis (V) aģentūrai LETA pavēstīja, ka partija jaunievēlētās domes sēdē 19.jūnijā virzīs savu kandidātu, tomēr šī cilvēka vārdu Caunītis attiecās paust.

Vēlēšanās uzvarējušās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Andris Vējiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka vēl aizvien notiek sarunas par to, kā un ar ko partija sastrādāsies nākamajā sasaukumā.

"Reģionu alianses" pārstāvis Valts Krauklis pavēstīja, ka viņa partija respektē ZZS uzvarētāju statusu, tāpēc šobrīd netiek plānots cits koalīcijas sastāvs, savukārt Caunītis atsaucās uz 2009.gadā noslēgto koalīcijas līgumu, kur sastrādājās ZZS, "Vienotība" un "Reģionu alianse" un kas kopš tā laika nav pārskatīts vai lauzts.

"No Sirds Latvijai" (NSL) partijas pārstāve Larisa Cīrule informēja, ka NSL ir runājuši ar visām domē ievēlētajām partijām, taču par lēmumu, ar ko sastrādāties, aizvien svārstās, izvērtējot partiju mērķus.

Kā ziņots, Gulbenes novadā par ZZS nobalsoja 33,01% vēlētāju, ļaujot partijai iegūt sešus mandātus. "Reģionu alianse" un "Vienotība" saņēma attiecīgi 24,83% un 22,09%, kas katrai partijai nodrošināja četrus mandātus. NSL saņēma 17,34% balsu un trīs krēslus domē.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā "Reģionu alianse" ieguva 36,74% balsu, ZZS - 26,71%, "Vienotība" - 23,39%, bet "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 5,15%. Pārējie politiskie spēki nebija pārvarējuši 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)