Banner 980x90

Tirzas pamatskolā neformālās apmācībās pilnveido rokdarbu mākslas prasmes

Foto: Aira Vērse
Foto: Aira Vērse
Kopš marta Tirzas pamatskolā notiek apmācības "Rokdarbu māksla. No hobija uz uzņēmējpratību" pieaugušo neformālās programmas "No vaļasprieka līdz biznesam" ietvaros, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Nodarbību vadītāja Inese Puriņa, kas pati ir gan prasmīga rokdarbniece, gan uzņēmēja, ne vien ierāda jaunas interesantas rokdarbu tehnikas, bet arī māca rēķināt cenas amatniecības izstrādājumiem, izklāsta, ar kādiem riskiem jārēķinās amatniekam.

Pasniedzējas vadībā rokdarbnieces iemācījušās tamborēt sarežģītus rakstus, top lakati, segas, šalles un dekoratīvi spilveni.

Kā īpaši noderīgas tiek novērtētas apgūtās mašīnadīšanas prasmes. Jau tapuši pirmie darbi.

Rokdarbu māksla aktualitāti nezaudē. Par to liecina apmeklētāju skaits. 19 dalībnieces reģistrējušās un apmeklē nodarbības. Programma tiek īstenota līdz ceturtdienai, 28.aprīlim.

Programmas ietvaros notiek arī fotografēšanas apmācības. Dalībnieki pulcējās pirmajā nodarbībā 9.aprīlī, lai pasniedzējas Sandras Dikmanes vadībā pilnveidotu fotografēšanas prasmes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)