Banner 980x90

ST vadītājs: Latvijas tiesnešu atbildības līmenis pret sabiedrību ir augsts

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv

Kopumā Latvijas tiesnešu atbildības līmenis pret sabiedrību ir augsts, šādu viedokli šorīt LTV pauda Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

Laviņš gan atzina, ka ir iespējami arī negodprātīgi tiesneši, kuriem nebūtu vietas tiesu sistēmā.

Lūgts skaidrot neseno ST spriedumu tiesnešu disciplinārlietu lietā, Laviņš stāstīja, ka ST vēlējusies nodrošināt balansu starp nepieciešamību sargāt tiesu sistēmas autoritāti, kas ir visas sabiedrības interesēs, un sabiedrības tiesībām iegūt informāciju. Viņš uzsvēra, ka brīdī, kad disciplinārlietas lēmums ir stājies spēkā, informācija par to kļūst pieejama.

ST vadītājs, līdzīgi kā citi tiesu sistēmas līderi, uzsvēra, - lai sabiedrība vairāk uzticētos tiesām, tiesnešiem vairāk ir jāskaidro tiesu lēmumi. Tiesneši pašlaik to vēl tikai mācoties.

Laviņš pastāstīja, ka beidzamajos gados iesniegumu skaits ST ir ap 200 gadā, kas ir teju uz pusi mazāk nekā ekonomiskās krīzes laikā, kad ST bija ļoti daudz iedzīvotāju pieteikumu.

Piektdien ST sākusi skatīt lietu par regulējumu, kas maksātnespējas administratorus pielīdzina valsts amatpersonām, kur spriedums gaidāms apmēram pēc mēneša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)