Banner 980x90

Rotācijas apļa izveide Gulbenē atkarīga no VKPAI lēmuma

Rīga, 8.dec., LETA. Rotācijas apļa izveide Gulbenē atkarīga no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) lēmuma, vai piešķirt ēkai, kas atrodas apļa izveides vietā, Brīvības ielā 106, kultūras pieminekļa statusu, aģentūrai LETA pavēstīja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Pēc viņas paustā, ja ēkai Brīvības ielā 106 piešķirs kultūras pieminekļa statusu, Gulbenes novada dome zemes gabalu un ēku neiegādāsies, un no ieceres par rotācijas apļa izbūvi būs jāatsakās.

"Šobrīd VKPAI pēta šīs ēkas vēsturiskās vērtības. Lēmums par kultūras pieminekļa statusa piešķiršanu vai nepiešķiršanu vēl ir procesā. Mums nav informācijas par kādu konkrētu datumu, kad šis lēmums varētu tikt pieņemts," norādīja Krevica.

Tāpat viņa informēja, ka Gulbenes novada dome ir nosūtījusi VKPAI vēstuli ar lūgumu nepiešķirt statusu, jo, pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, zināms, ka ēkas īpašniekam nav līdzekļu īpašuma uzturēšanai vai atjaunošanai. Turklāt arī Gulbenes novada domei nav brīvu līdzekļu minētās ēkas iegādei, lai pēc tam to tikai uzturētu, kā arī nav tādas pašvaldības funkcijas, kuras vajadzībām vajadzētu šādu ēku.

Ja VKPAI kultūras pieminekļa statusu ēkai nepiešķirs, tad rotācijas apļa izbūve varētu notikt 2018.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)