Banner 980x90

Rosina likvidēt Gulbenes sākumskolu, bet reorganizēt Krišjāņa Valdemāra sākumskolu un Galgauskas pamatskolu

Rīga, 22.febr., LETA. Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja rosina likvidēt Gulbenes sākumskolu un reorganizēt Krišjāņa Valdemāra sākumskolu un Galgauskas pamatskolu, liecina pašvaldības informācija.

Izskatīšanai uz domes sēdi tiek virzīts lēmuma projekts par Gulbenes sākumskolas likvidēšanu, to pievienojot Gulbenes novada valsts ģimnāzijai ar 2019.gada 1.septembri.

Gulbenes sākumskolu pievienojot Gulbenes novada valsts ģimnāzijai, skolēniem tiek piedāvāts apgūt vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, nemainot izglītības iestādi. Gulbenes sākumskolas pievienošanas rezultātā tiks lietderīgāk un efektīvāk izmantoti darbinieku resursi, infrastruktūra, plānota telpu noslodze, kā arī mazināti riski saistībā ar plānoto rezultātu sasniegšanu Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmu "Izaugsme un nodarbinātība".

Pašvaldība skaidro, ka šis lēmums jau ar šā gada septembri vecākiem dos iespēju izvēlēties, uz kuru no Gulbenes pilsētas skolām sūtīt savu bērnu apgūt pilnu pamatizglītības kursu neuztraucoties, ka bērnam pēc 6.klases būs jāmaina skola.

Tāpat tiek rosināts reorganizēt Kr.Valdemāra sākumskolu un Galgauskas pamatskolu ar 2019.gada 1.septembri, saglabājot pirmsskolas izglītības grupiņas. Lēmums pieņemts, ņemot vērā izglītojamo skaita samazinājumu pēdējo gadu laikā, nepietiekošo valsts finansējumu pedagogu darba samaksai, ierobežotos pedagogu resursus, apdraudējumu izglītības programmu kvalitatīvai īstenošanai jaunā izglītības satura kontekstā, kā arī ievērojot iestāžu darbības un finansējuma izlietošanas lietderīguma un efektivitātes principu.

Bez tam sagatavots arī lēmuma projekts likvidēt Gulbenes Vakara (maiņu) vidusskolu, to pievienojot Gulbenes 2.vidusskolai ar 2020.gada 1.jūliju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)