Banner 980x90

Rīgas Stradiņa universitāte Itālijā atvērusi otro filiāli ārvalstīs

Rīga, 20.sept., LETA. Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Itālijas ziemeļu pilsētas Bolcāno slimnīca "Azienda Sanitaria di Bolzano" parakstījusi sadarbības līgumu par RSU filiāles izveidi, kas darbosies kā RSU studiju klīniskā bāze, aģentūru LETA informēja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

Pirmā šāda filiāle tika izveidota pirms nepilniem diviem gadiem Noisas pilsētas akadēmiskajā mācību slimnīcā Lukaskrankenhaus, Vācijā.

Vienošanās paredz, ka jau šī akadēmiskā gada vasarā RSU 5.kursa studenti dosies trīs mēnešu praksē uz Bolcāno slimnīcu. Bolcāno slimnīcā ir 800 pacientu gultas un līgums paredz studentu piesaisti vēl septiņām Dienvidtiroles slimnīcām.

Studenti varēs apgūt ķirurģiju, iekšķīgās slimības, studenta paša izvēlēto specializāciju, kā arī voluntēt. Sekmīgas prakses rezultātā jaunieši iegūs kredītpunktus. Slimnīcā apgūstamo prasmju, iemaņu un kompetenču klāsts tiks saskaņots ar RSU studiju procesu.

RSU rektors, profesors Aigars Pētersons, uzsver, ka RSU un Bolcāno slimnīcas sadarbība pāršķirs jaunu lappusi medicīnas izglītībā RSU. "Bolcāno slimnīcā viņi iegūs plašāku pieredzi, kā arī starptautiskā vidē apgūs jaunas prasmes un iemaņas," norāda Pētersons.

Tuvāko gadu laikā RSU plāno atvērt filiāles arī citviet pasaulē, piemēram, Skandināvijā, Izraēlā, arī citviet Vācijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)