Banner 980x90

Premium klases kafijas veikals. SIA "Gecko Intl."

Kafija ir karsts dzēriens, kas ir populārs visā pasaulē. Tas tiek gatavots no grauzdētām kafijas koku sēklām jeb kafijas pupiņām. Kafijas pupiņas galvenokārt iegūst Āfrikā, Latīņamerikā un Dienvidaustrumāzijā.

Kafija

Kafija ir karsts dzēriens, kas ir populārs visā pasaulē. Tas tiek gatavots no grauzdētām kafijas koku sēklām jeb kafijas pupiņām. Kafijas pupiņas galvenokārt iegūst Āfrikā, Latīņamerikā un Dienvidaustrumāzijā. Visvairāk pupiņu tiek ievāktas Brazīlijā.

Kafija laika gaitā kļūst arvien populārāka un daudzi no mums nemaz nevar iedomāties savu rītu bez kafijas tases. Laika gaitā arī izveidojušās daudzas kafijas garšas un veidi, kā to pagatavot. Populārākie veidi, kā kafija tiek pagatavota, ir filtra kafija, espresso, latte, kapučīno un americano.

Kafija satur daudz veselīgu vielu, kas pozitīvi ietekmē pašsajūtu un veselību – antioksidantus, kas pasargā organismu no novecošanās, iekaisumiem, kā arī kafija spēj veicināt vielmaiņu un dedzināt taukus.

Kafijas pupiņas

Kafijas pupiņas ir ēdamu kafijas koka šķiru sēklas. Zaļās kafijas pupiņas pēc to novākšanas grauzdē dažādās pakāpēs, lai tās iegūtu nepieciešamo garšu.

Kafijas pupiņas tiek iegūtas no pilnībā gataviem kafijas sarkanajiem ķiršiem, ko ievāc ar rokām no kafijas kokiem. Kafijas koki tiek kultivēti tropu un subtropu joslās, augstu virs jūras līmeņa un mitrā, pietiekami vēsā klimatā.

Vēlamās garšas sasniegšanai kafijas pupiņas tiek grauzdētas dažādās pakāpēs. Jo tumšākas ir pupiņas, jo mazāk tajās ir kofeīna.
Pastāv trīs kafijas pupiņu veidi – arabica, robusta un liberika. Liberika gan ir vismazāk izplatītā šķirne. Arabica kafijas pupiņas ir daudzveidīgākas, tām piemīt izsmalcināts aromāts. Robusta kafijas pupiņas, savukārt, ir lielāka kofeīna koncentrācija.

Unikāla kafijas garša un noturīgs aromāts tiek nodrošināts, kombinējot dažādus pupiņu veidus un grauzdējuma pakāpes. Kafijas pupiņas kombinē pēc to grauzdēšanas rezultātā iegūtajām īpašībām, piemēram, ziedu aromātam, rūgtumam, bagātīgām garšas notīm utml.

Espresso

Espresso ir kafijas pagatavošanas veids, kas radies Itālijā, bet mūsdienās ir kļuvis populārs visā pasaulē. Espresso ir daudz mazāka ūdens un biezumu attiecība nekā parastai kafijai, kas to padara daudz biezāku, koncentrētāku un ar izteiktāku garšu.

Espresso pagatavo, nelielu ūdens daudzumu uzkarsējot gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai un ar spiedienu izspiežot cauri smalki samaltām kafijas pupiņām. Kafiju neaplej ar verdošu ūdeni, tā saskaras tikai ar karstajiem tvaikiem. Espresso ir "crema" kārta – karameļkrāsas putiņas – kas rodas, burbulīšiem savienojoties ar kafijas pupiņās esošo eļļu. Šī kārtiņa piedod kafijai bagātīgo garšu un vilinošo aromātu.

Espresso lej mazās kafijas tasītēs. Espresso ir jāmalko lēnām, izbaudot pilnīgo, bagātīgo garšu. Tradicionāli to pasniedz kopā ar ūdens glāzi.

No espresso tiek gatavoti arī citi iecienīti kafijas dzērieni, piemēram, latte un kapučīno, tāpēc to var uzskatīt par vienu no būtiskākajiem kafijas veidiem.

Kafijas veikals

Kafijas veikals piedāvā iespēju iegādāties augstas kvalitātes Premium klases kafiju no Kostarikas, Peru, Kolumbijas un Meksikas. Šo kafiju maisījumos tiek izmantotas tikai pašas augstākās kvalitātes 100% arabika kafijas pupiņas. Kafijas veikals piedāvā arī augstvērtīgus kakao, riekstus, cepumus u.c. produktus. Kafijas veikals un izplatītājs "Gecko" patlaban tirgo "Britt" ražotos produktus labākajos supermārketos un Premium klases restorānos, mazumtirdzniecības veikalos, lidostās un viesnīcās, gastronomijas veikalos utt. "Gecko" izplata šīs preces daudzās ES valstīs, tajā skaitā  Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Krievijas Federācijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Somijā, Francijā, Vācijā, Polijā u.c.

Kafijas veikalā iespējams nopirkt dažādu veidu viegla, vidēja un tumša grauzdējuma kafiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)