Banner 980x90

Policisti no meža Gulbenes novada izved sēņotāju

Rīga, 11.jūl., LETA. Trešdien Valsts policijas (VP) darbinieki Gulbenes novada Beļavas pagastā palīdzējuši izkļūt no meža kādam sēņotajam, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Sākotnējā informācija, ko saņēma VP, liecinājusi, ka sēņot devušies divi vīrieši, kuri pašķīrušies un pēc laika viens no viņiem vairs nav atsaucies, tāpēc otrais vīrietis izsaucis palīdzību.

Ierodoties policijai, ieslēgti dienesta transportlīdzekļa signāli, lai apmaldījušos personu ar skaņas signālu palīdzību uzvedinātu uz pareizā ceļa - ārā no meža. Iegūstot informāciju, ka meklētajai personai, iespējams, ir veselības problēmas, kas rada kustību traucējumus, VP Gulbenes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors devies mežā meklēt vīrieti.

Aptuveni kilometra attālumā no dienesta automašīnas meklētais vīrietis tika atrasts. Ņemot vērā vīrieša veselības stāvokli, policists atradušo cilvēku iznesa no meža un nogādāja radinieku gādībā. Vīrietis atteicies no tālākas medicīniskās palīdzības.

VP vēlreiz atgādina, ka pirms došanās sēņot vai ogot nepieciešams parūpēties par savu drošību, neiet dziļi mežā, pārliecināties, ka uz mežu līdzi tiek paņemts mobilais telefons saziņai, pabrīdināt līdzcilvēkus par savu atrašanās vietu un iespējamo atgriešanās laiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)