Banner 980x90

Pirmo reizi Gulbenē notiks biznesa uzsācēju gadatirgus

Daugavpils, 12.apr., LETA. 26.aprīlī pirmo reizi Gulbenē, Vecgulbenes muižā, notiks Atbalsta gadatirgus biznesa uzsācējiem, aģentūru LETA informēja Attīstības finanšu institūcija "Altum" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Tas būs informatīvs iedvesmas pasākums jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem, kura gaitā klātesošie uzzinās koncentrētus piedāvājumus visdažādākajiem atbalsta mehānismiem, ko sniedz ne tikai valsts, bet arī pašvaldības, bankas un nevalstiskās organizācijas. Gadatirgus laikā būs iespēja uzzināt, kā piesaistīt finansējumu idejai, kā vienkārši reģistrēt uzņēmējdarbību un ko piedāvā biznesa inkubators.

Iedvesmai ar savu biznesa sākšanas pieredzi dalīsies trīs veiksmīgi reģiona uzņēmēji - Jānis Briņķis, Inese Veismane un Arvis Rubenis.

Briņķis atgriezies no ārzemēm, lai Gulbenē strādātu algotu darbu, taču drīz sapratis, ka ir gatavs arī pats savam biznesam. Šodien viņš ir saimnieks uzņēmumam "J.K.Santehnika", kas ražo granulu apkures katlus.

Veismane ir Gulbenē iemīļotās kūku bodes "Gardums" saimniece. Viņas uzņēmums strādā nu jau septiņus gadus un šajā laikā tas ir iemantojis tuvu un tālu saldummīļu labvēlību un mīlestību.

Savukārt Rubenis no Stradu pagasta ar nelielām investīcijām atvēris pats savu galdniecības uzņēmumu Gulbenē. Viņš par uzņēmēja dzīvi saka, ka "tas ir vienkārši, bet nav viegli".

"Visa biznesa uzsācējam noderīgā informācija vienuviet, brīvā un draudzīgā atmosfērā - šādu informācijas iegūšanas formātu šodienas dzīves ritmā uzņēmēji izvēlas ļoti labprāt. Par to mēs esam pārliecinājušies, iepriekš rīkojot šādus praktiskus seminārus citos Latvijas reģionos. Turklāt tā ir arī iespēja satikt citus uzņēmējus, mācīties no citu pieredzes un kļūdām, arī iegūt vērtīgus kontaktus. Reģionos ir liels potenciāls uzņēmējdarbības attīstībai, tāpēc vēlamies, lai šis pasākums kalpo par iedvesmu un dzinuli arvien lielākai reģiona iedzīvotāju vēlmei kļūt par uzņēmējiem. "Altum" no savas puses sniegs visu nepieciešamo atbalstu šajā aizraujošajā ceļā," saka "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Pasākumā individuālas konsultācijas sniegs "Altum", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Gulbenes novada pašvaldības, Uzņēmumu reģistra, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latgales uzņēmējdarbības centra, "SEB bankas", "Citadeles", "Swedbank", biedrības "Sateka", Madonas Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas, Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra un Gulbenes lauksaimnieku apvienības pārstāvji.

Atbalsta gadatirgus biznesa uzsācējiem rīko "Altum" sadarbībā ar reģiona iedvesmojošākajiem uzņēmējiem un institūcijām, kuras uzņēmējiem var sniegt būtisku atbalstu, sperot sākuma soļus biznesā. Reģistrēties Atbalsta gadatirgum biznesa uzsācējiem var līdz 24.aprīlim "Altum" mājaslapā.

"Altum" ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas sniedz valsts atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā, konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu, kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)