Banner 980x90

Piecos "Gulbenes autobusa" maršrutos tālie braucieni kļūs lētāki

Rīga, 6.janv., LETA. No šodienas mainās braukšanas maksa piecos SIA "Gulbenes autobuss" apkalpotajos garajos maršrutos, aģentūrai LETA pavēstīja Autotransporta direkcijā (ATD).

Maršrutā Gulbene-Puidzulis-Gulbene, Gulbene-Sveķu skola-Arodvidusskola-Gulbene, Gulbene-Ūdrupe, Gulbene-Lejasciems-Pērle un Gulbene-Tirza-Velēna-Gulbene, braucot attālumu, kas ir garāks par 60 kilometriem, biļetes cena samazināsies līdz 0,25 eiro. Pārējos "Gulbenes autobusa" apkalpotajos maršrutos braukšanas maksa paliks nemainīga. Tāpat biļetes cena nemainīsies, braucot attālumu līdz 60 kilometriem minētajos piecos maršrutos.

2015.gada nogalē ATD īstenoja tarifu vienādošanas pirmo posmu, izlīdzinot tos lielākajā daļā Latvijas. Vietās, kur braukšanas maksa bija būtiski zemāka vai, tieši otrādi, augstāka par plānoto vienoto tarifu, tika ieviesti starpposmi, nosakot, ka attiecīgajos reģionos tarifi pilnībā tiks vienādoti 2016. vai 2017.gadā. Braukšanas maksa tiek noteikta tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no viņu atrašanās vietas par braucienu sabiedriskajā transportā maksātu pēc vienādiem principiem.

"Izlīdzinot braukšanas tarifus visā valstī, ir iespējams turpināt veidot vienotu maršrutu tīklu, ieviest abonementa biļetes un vienotu vilciena un autobusa biļeti," skaidroja ATD.

Pirms tarifu vienādošanas reģionālo autobusu maršrutu pārvadājumos pastāvēja 24 dažādi braukšanas tarifi un dažādi biļešu cenu noteikšanas principi, kas atšķīrās ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī vienam pārvadātājam dažādās teritorijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)