Banner 980x90

Pieci mākslinieki piedāvās risinājumus trešās pasaku monētas dizainam

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Latvijas Banka noslēgusi līgumus ar pieciem māksliniekiem, kuri izstrādās priekšlikumus eiro kolekcijas monētas "Pasaku monēta III" dizainam.

Savus risinājumus monētai piedāvās Ilze Avotiņa, Elīna Brasliņa, Aleksejs Naumovs, Reinis Pētersons, Arvīds Priedīte, liecina Latvijas Bankas publicētā informācija.

Izvērtējot mākslinieku priekšlikumus, tiks izraudzīts uzvarētājs, ar kuru tiks slēgts līgums par monētas aversa un reversa grafiskā risinājuma pilnīgu izstrādi un sagatavošanu formas veidošanai.

"Pasaku monēta III" būs trešā monēta īpašā Latvijas Bankas kolekcijas monētu sērijā, kas veltīta tautā iemīļotām un zīmīgākām latviešu pasakām.

Pirmās divas pasaku sērijas monētas izpelnījušās lielu pircēju interesi. Pirmā pasaku sērijas monēta tika izdota 2015.gadā un bija veltīta pasakai par pieciem kaķiem. Turklāt "Pasaku monēta I. Pieci kaķi" uzvarēja sabiedrības aptaujā par "Latvijas gada monētu 2015".

Savukārt šogad tika izdota otra pasaku sērijas kolekcijas monēta, kas veltīta pasakai "Eža kažociņš". Arī šī monēta izpelnījās lielu pircēju interesei, un monētas "Pasaku monēta II. Eža kažociņš" pirmā tirāžas daļa Latvijas Bankas kasēs tika izpārdota pirmajā šo monētu tirdzniecības dienā. Tuvāko mēnešu laikā pie pircējiem nonāks otra tirāžas daļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)