Banner 980x90

Pensijā aizejošu ģimenes ārstu pacientus pie jauna ārsta piereģistrēs NVD

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ģimenes ārstam izbeidzot līgumattiecības ar valsti, Nacionālais veselības dienests (NVD) viņa pacientus piereģistrēs pie cita ģimenes ārsta, liecina Veselības ministrijas (VM) sagatavotie grozījumi Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā.

Kā norāda Veselības ministrija (VM), NVD iepriekšējā ģimenes ārsta pacientus piereģistrēs pie tā ārsta, kurš pārņem iepriekšējā ģimenes ārsta praksi vai darbības pamatteritoriju.

Vienlaikus grozījumi paredz noteikt, ka pacientam ģimenes ārsta maiņas rezultātā ir tiesības izvēlēties citu ģimenes ārstu.

Kā skaidro ministrijā, kārtības maiņa veicinās jauno ģimenes ārstu iespējas iegūt tiesības sniegt valsts apmaksātus primārās veselības aprūpes pakalpojumus.

Grozījumi šodien izsludināti valsts sekretāru sanāksmē un vēl ir jāsaskaņo valdībā.

Jau ziņots, ka VM gatavoja grozījumus, lai jaunajiem ģimenes ārstiem atvieglotu prakses pārņemšanu no tiem ģimenes ārstiem, kas dodas pensijā. Tika iecerēts, ka prakses pārņemšanas gadījumā pacienti pie jaunā ārsta tiks pārreģistrēti visi vienlaicīgi, ar iespēju no pārreģistrācijas atteikties.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)