Banner 980x90

Pēc Valsts kontroles revīzijas Gulbenē ietaupīs vairāk nekā 131 000 eiro gadā

Rīga, 1.febr., LETA. Gulbenes novada pašvaldība, ieviešot Valsts kontroles ieteikumus pašvaldības grāmatvedības procesu sakārtošanā, novada iedzīvotāju vajadzībām varēs atvēlēt par 131 000 eiro gadā vairāk, aģentūru LETA informēja Valsts kontrolē.

Par to Gulbenes novada pašvaldība informējusi Valsts kontroli, ziņojot par Valsts kontroles ieteikumu ieviešanas gaitu lietderības revīzijā par pašvaldības administratīvā resursa produktivitāti un ekonomiskumu pašvaldības funkciju īstenošanai.

Saskaņā ar Valsts kontroles ieteikumu Gulbenes novada dome mainījusi savu grāmatvedības politiku, ar šā gada janvāri grāmatvedības funkciju pašvaldībā centralizējot domes administrācijā. Centralizācija un uzskaites sistēmas pilnveide, ko rekomendēja Valsts kontrole, pašvaldības budžetā ļaus gadā ietaupīt vismaz 131 000 eiro.

Kā Valsts kontroli informēja pašvaldībā, racionālas saimniekošanas rezultātā iegūtie papildu līdzekļi tiks izlietoti svarīgām novada iedzīvotāju vajadzībām. Tiks paplašināts personu loks, kas var saņemt dzīvokļa pabalstu naudā. Daļa ietaupītās naudas tiks izlietota pedagogu darba samaksas palielināšanai šā gada četros pirmajos mēnešos. Paredzēts arī papildus atbalstīt novada kolektīvu dalību Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkos, kā arī paplašināt novada tūrisma piedāvājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)