Banner 980x90

Par godu valsts jubilejai Gulbenē izsludina akciju "100 gulbji Latvijas simtgadei"

Jānis Dūklavs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Jānis Dūklavs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Tuvojas Latvijas valsts simtgade, kuru svinēsim 2018.gadā. Arī Gulbenes novads aicina kopā radīt svētkus – darbos, domās, aktivitātēs plašākos pasākumos vai ģimenes lokā, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Gulbenes novada dome ir izsludinājusi akciju "100 gulbji Latvijas simtgadei". To realizējot, novada teritorijā tiks izveidoti 100 jauni vides objekti – gulbi simbolizējošs tēls. Ikkatram ir iespēja piedalīties akcijā, jo viens no gulbjiem tiks veidots no foto portretiem. 

Kultūras ministrija 4.maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā, aicina radīt un ik gadu turpināt Baltā galdauta svētkus, kad kopā sanāk radi, draugi, paziņas, godinot un atceroties notikumus un personības un radot prieku – līksmojot, dziedot un sadancojoties.

Latvijas Republikas proklamēšana 1918.gada 18.novembrī un neatkarības atjaunošana 1990.gada 4.maijā ir mūsu kopīgās brīvības svētki. Pašvaldība aicina ikvienu, kam ir idejas kopīgiem darbiem un pasākumiem, sagaidot un svinot Latvijas valsts simtgadi, sazināties ar Latvijas valsts simtgades svinību koordinatoru Gulbenes novadā Edīti Siļķēnu (64474902, 29173893 vaiedite.silkena@gulbene.lv).

Valsts mērogā centrālo koordinējošo simtgades pasākumu nodrošināšanas darbu veic Kultūras ministrijas izveidotais Latvijas valsts simtgades birojs. Par simtgades atzīmēšanas virsmērķi noteikta Latvijas sabiedrības valstsgribas un valstiskās piederības sajūtas stiprināšana – vairāk par to lasiet Kultūras ministrijas mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)