Banner 980x90

No amata atkāpies VNĪ vadītājs Mārtiņš Tols

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
No amata atkāpies VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadītājs Mārtiņš Tols.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM), šodien VNĪ padome pieņēma uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Tola atlūgumu.

Tols pēc abpusējas vienošanās lūdzis viņu ar šā gada 20.martu atbrīvot no amata pienākumiem.

Vienlaicīgi padome pieņēma lēmumu nākamnedēļ izsludināt publisku atlases konkursu uz VNĪ valdes priekšsēdētāja, kā arī trīs valdes locekļu amatiem.

Diviem valdes locekļiem - Andrejam Milzarājam un Madarai Melnmatei-Savickai - šā gada aprīlī un augustā beigsies pilnvaru termiņi. Savukārt valdes locekle Līga Ermane, kura nesen bija iecelta šajā amatā, turpinās strādāt līdz savu pienākumu termiņa beigām.

Jaunajai VNĪ valdei būs jānodrošina uzņēmuma pārvaldības maiņa, lai sekmīgi izstrādātu un ieviestu uzņēmuma attīstības stratēģiju 2018.-2022.gadam. Tāpat valdes pienākumos būs īstenot pārmaiņas, lai VNĪ kļūtu par modernu nekustamo īpašumu projektu attīstītāju, kā arī noteikt jaunos darbības standartus atbilstoši mūsdienu ekonomikas perspektīvām.

Patlaban VNĪ darbības pamatvirzieni ir jaunu valstiski nozīmīgu būvniecības projektu attīstīšana, valsts nekustamā īpašuma apsaimniekošana un atsavināšana. Saskaņā ar nesen apstiprinātajiem statūtiem turpmāk valdē darbosies valdes priekšsēdētājs un četri valdes locekļi.

Pretendentu atlases komisija jau tuvākajā laikā uzsāks darbu, lai atklātā konkursā izvēlētos piemērotākos pretendentus VNĪ valdei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)