Banner 980x90

Nākamgad Ziemeļvidzemē augs atkritumu apsaimniekošanas tarifi

Valmiera, 17.nov., LETA. Ar nākamā gada 1.janvāri 22 Ziemeļvidzemes pašvaldībās, kurās atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedz SIA "ZAAO", augs pakalpojumu tarifi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Laura Jegorova.

Nākamgad atkritumu apsaimniekošanas tarifs augs par 0,97 eiro par kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Atkarībā no pakalpojuma sniegšanas vietas jaunais tarifs būs no 13,48 līdz 14,48 eiro bez PVN. Tas nozīmē, ka, piemēram, mazā 240 l konteinera vienas izvešanas reizes maksa pieaugs par 0,23 eiro bez PVN, bet lielā 1,1 kubikmetra konteinera vienas izvešanas reizes maksa palielināsies par 1,07 eiro bez PVN.

Kā tarifu celšanas iemeslu uzņēmums norāda ar pakalpojumu sniegšanu saistīto izmaksu augšanu, kā arī uzņēmuma veiktos uzlabojumus dalītās atkritumu vākšanas sistēmas izveidē.

SIA "ZAAO" pieder Valmieras pilsētas pašvaldībai, Pārgaujas, Limbažu, Cēsu, Smiltenes, Viļakas, Baltinavas, Rugāju, Balvu, Apes, Saulkrastu, Krimuldas, Naukšēnu, Jaunpiebalgas, Beverīnas, Vecpiebalgas, Mazsalacas, Raunas, Līgatnes, Amatas, Kocēnu, Alojas, Rūjienas, Burtnieku, Salacgrīvas, Priekuļu, Valkas un Strenču novadu pašvaldībām. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedza 5,71 miljonu eiro, taču zaudējumi – 55 991 eiro. Tur strādā 146 darbinieki, vēsta "Firmas.lv" dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)