Banner 980x90

Mamikins: ASV raķešu uzbrukums Sīrijā ir vislielākā provokācija

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
7.aprīlī īstenotais ASV raķešu uzbrukums gaisa spēku bāzei Sīrijā ir vislielākā provokācija un spēka demonstrācija, aģentūrai LETA norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins.

"Var tikai minēt, kas šo uzbrukumu pasūtīja un īstenoja," saka deputāts, piebilstot, ka, veicot uzbrukumu gaisa spēku bāzei, kāds meklējis ieganstu, lai atkal vainotu Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

Viņš uzskata, ka būtu neiedomājama Sīrijas prezidenta rīcība dot pavēli uzbrukt saviem iedzīvotājiem laikā, kad Briselē norisinās starptautiska konference Sīrijas un reģiona atbalstam.

"Varat saukt Asadu kā gribat, diktators vai ne diktators, bet viņš pilnīgi noteikti nav idiots. Asads nekad nerīkotos tā, lai apzināti dotu pavēli iznīcināt savus pilsoņus ar ķīmiskiem ieročiem dienu pirms starptautiskas konferences," uzskata Mamikins.

Eiroparlamentārietis ir pārliecināts, ka ASV prezidents Donalds Tramps ar šo uzbrukumu vājināja tos, kas šobrīd cīnās pret terorismu, tostarp Asadu, un, šādi rīkojoties, Tramps, visticamāk, centies risināt savas iekšpolitiskās problēmas.

"Šaubos, ka Tramps ir gatavs šobrīd uzsākt nopietnu militāru kampaņu pret Asadu," uzskata Mamikins.

Kā ziņots, ASV amatpersonas uzskata, ka no Šairatas bāzes izlidojusi lidmašīna 4.aprīlī virs mierīgajiem iedzīvotājiem Idlibas provincē nometusi ķīmiskos ieročus, nogalinot 86 cilvēkus.

7.aprīlī, atriebjoties par šo uzbrukumu, ASV raidīja 59 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz gaisa spēku bāzi Sīrijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)