Banner 980x90

LU Lielajā aulā sāksies Dziesmu un deju svētku pēdējās koru skates

Rīga, 16.marts, LETA. Sestdien, 17.martā, plkst.10.30 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā tiks atklātas XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pēdējās koru skates, kurās tiks vērtēta svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" repertuāra apguve, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Skašu laikā žūrija atlasīs svētku dalībniekus un izvirzīs kolektīvus dalībai koru konkursa pusfinālam jauktajiem, sieviešu un vīru koriem, kā arī koru konkursa finālam "Dziesmu kari" senioru koriem. Amatierkoru skates ir atvērtas ikvienam interesentam, dodot iespēju bezmaksas ielūkoties svētku gatavošanās procesā.

Rīgas kori LU Lielajā aulā dziedās 17., 18., 24. un 25.martā, bet no 7.aprīļa katru nedēļas nogali skates notiks 19 vietās Latvijā. Plānots, ka skatēs piedalīsies aptuveni 17 000 potenciālie Dziesmu un deju svētku dalībnieki, kas dzied 425 kolektīvos, tai skaitā 39 diasporas koros. Koru skates noslēgsies 29.aprīlī ar Tukuma un Ogres koru apriņķu skatēm.

Latvijas koru skates vērtēs svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs, svētku virsdiriģents Klišāns, virsdiriģenti Romāns Vanags, Ivars Cinkuss, Aira Birziņa, Agita Ikauniece, Māra Marnauza, Gints Ceplenieks, Kaspars Ādamsons, Jānis Ozols, Juris Kļaviņš, Jānis Baltiņš, Uldis Kokars, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu redaktore Inta Pīrāga un Latvijas Nacionālā kultūras centra koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss.

Skašu rezultāti tiks paziņoti līdz 5.maijam.

"Kopkorī Mežaparka Lielajā estrādē katru kori nevaram identificēt, taču skates ir iespēja katram parādīt savu krāsu un toni. Sajūtas, kas, dziedātājiem piedaloties skatēs, dominē, ir cerība, satraukums, prieks un gandarījums. Trīs gadu garumā kora nozare gatavojas noslēguma koncertam - skatēs, koncertos novados, modelēšanas koncertos repertuārs tiek slīpēts un rūpīgi izvērtēts. Šobrīd esam finiša taisnē, un skatēs pārbaudīsim repertuāru un gatavību Svētkiem, kā arī izvirzīsim korus pusfināliem, kas notiks jūnija sākumā," kolektīvu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem aprakstīja to virsdiriģents Mārtiņš Klišāns.

Kā ziņots, šovasar gaidāmo Dziesmu un deju svētku identifikācijas karšu saņemšanai elektroniski reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no šī gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)