Banner 980x90

LPS vadītājs: Veidojot budžetu, jāgarantē līdzekļu nesamazināšana pašvaldībām

Rīga, 21.aug., LETA. Nākamā gada valsts budžeta veidošanas procesā ir jāgarantē līdzekļu nesamazināšana pašvaldībām, intervijā Latvijas Radio uzsvēra jaunievēlētais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Gints Kaminskis (LZS).

Viņš atzina, ka piektdien notikušajā kongresā runājis ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) un esot jutis, ka ir sapratne par šo jautājumu. "Es ļoti ceru, ka mēs vienosimies un tas būs tikai pozitīvi gan valsts attīstībai, gan pašvaldībām kopumā," teica Kaminskis.

LETA jau vēstīja, ka piektdienas LPS kongresā tika izteiktas bažas par nodokļu reformu, sevišķi par minimālās algas paaugstināšanu un iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) atlaidēm, kas samazinās pašvaldību ieņēmumus. Tāpēc LPS kongress atsevišķā revolūcijā uzsver, ka pašvaldību vietējie ienākumi nedrīkst būt mazāki par 19,6% no valsts konsolidētā budžeta ienākumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)