Banner 980x90

Liepājā atklās izstādi par Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru ģimenēm

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 20.oktobrī, plkst.12.00 Liepājas muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupāciju režīmos" Klāva Ukstiņa ielā 7/9 atklās Latvijas Kara muzeja ceļojošo izstādi "Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru ģimenes", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Izstādi papildina arī fotogrāfijas un priekšmeti no Liepājas muzeja krājuma un Jura Raķa kolekcijas. Tajā atspoguļota arī liepājnieka Jēkaba Klaviera  (1865-1937) personība.

1921.gadā Jēkabs Klaviers par izcilo drosmi 1919.gada 14.novembra kaujā tika apbalvots ar III šķiras Lāčplēša Kara ordeni, kļūdams par vienu no gados vecākajiem ordeņa kavalieriem. Divus gadus vecāks par viņu bija vienīgi brīvprātīgais Fricis Liepiņš (1863– 1939), dzimis Aizputes apriņķī, kurš piedalījies Liepājas aizstāvēšanas kaujās. Izstādē  eksponēts zobens un metāla zobena maksts, ko Jēkabs Klaviers ieguvis kā trofeju no nošauta vācu virsnieka kaujā ar bermontiešiem.

Izstādē varēs aplūkot arī Jēkaba Klaviera apliecību, kas viņam izsniegta par piedalīšanos Latvijas atbrīvošanas cīņās, Latvijas atbrīvošanas kara piemiņas zīmi, kā arī 1905.gadā izdoto ieroču nēsāšanas atļauju, viņa mundieri un cepuri, ko varonīgais vīrs nēsājis 1919.gada 14.novembra rītā kaujā pie Zaļās birzs Liepājā.

Tāpat izstādē eksponētas 1919.gada fotogrāfijas, kurās redzami Liepājas aizstāvji, slavenais bruņuvilciens "Kalpaks" u.c. Interesenti tajā varēs  iepazīties arī ar 46 Liepājas aizstāvju, Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru biogrāfijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)