Banner 980x90

Lielajā talkā šogad piedalīsies arī latvieši Beļģijā, Francijā, Vācijā un Lielbritānijā

Rīga, 22.marts, LETA. Lielajā talkā šogad piedalīsies arī latvieši Beļģijā, Francijā, Vācijā un Lielbritānijā, Lielās talkas preses konferencē pastāstīja tās vadītāja Vita Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka Latvija jau tagad ir unikāla pasaulē ar to, ka procentuāli lielākais cilvēku skaits piedalās šādā vides sakopšanas pasākumā, turklāt Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kur prezidents ir pasākuma patrons un pats tajā piedalās.

"Nav svarīgi, vai kāds novērtē, vai mēs esam zaļākā valsts pasaulē. Galvenais, ka mēs tā jūtamies. Ar valsts digitalizāciju, veselības tūrismu, lielās lauksaimniecības samazināšanu, nācijas veselību un garīgo atdzimšanu," pauda Jaunzeme.

Viņa informēja, ka diasporas latvieši tiek aicināti piedalīties Lielajā talkā visā Eiropā, un tagad jau ir pieteikušies latvieši Beļģijā, Francijā, Vācijā un Lielbritānijā. Turklāt svarīgi, ka šie latvieši ne tikai paši talko sev svarīgās vietās, bet ar šo tradīciju iepazīstina arī konkrētās valsts pilsoņus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, atklājot Lielās talkas preses konferenci, uzsvēra, ka pavasarī mostas daba un sākas rosība arī mūsu pagalmos un mežos.

"Mums vienmēr ir jādomā par to, kāda būs mūsu Latvija, kā mēs padarām Latviju labāku. Lielā talka ir viens no veidiem kā mainīt cilvēku domāšanu un darbību. Labas lietas nevar izdarīt vienā dienā, bet ar katru gadu mēs kļūstam labāki," pauda Vējonis.

Prezidents, noslēdzot savu runu, aicināja visus doties Lielajā talkā, lai Latviju padarītu tīrāku, sakoptāku un zaļāku.

Savukārt AS "Latvijas valsts meži" pārstāve Līga Abizāre pauda, ka uzņēmums Lielajā talkā piedalās no pirmā gada. Un šogad mežu sakopšanai aprīlī un maijā paredzēti 309 pasākumi, tostarp jaunaudžu stādīšana.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvis Viesturs Silenieks uzsvēra, ka domāt vajag globāli, bet rīkoties lokāli. "Ja mums nepatīk vieta kur dzīvojam, mēs varam pārcelties uz citu. Ja nepatīk Latvija, mēs varam pārcelties citur. Mēs varam tā staigāt, bet planēta mums ir tikai viena. Tāpēc mums jādomā globāli, bet jārīkojas lokāli. Tikai ar šādu domāšanu varēs panākt, ka Latvija ir zaļāka," pauda Silenieks.

Šogad pirmo reizi pasākumu atbalstīs arī būvniecības uzņēmums SIA "Arčers". Tā pārstāve Maija Baltgalve pauda, ka uzņēmums šogad svin 25 gadu jubileju, tāpēc nolēmis dzimtenei uzdāvināt dalību Lielajā talkā. Šādi uzņēmums vēlas arī būt paraugs citiem nacionālajiem būvuzņēmumiem, atzīmēja Baltgalve.

Tā kā uzņēmums pašreiz būvē vairākus militārus objektus Ādažu militārajā bāzē, tā pārstāji ir uzaicinājuši talkā piedalīties arī Latvijas karavīrus, kuri savukārt solījuši dalībai Lielajā talkā uzrunāt arī karavīrus no ASV un Kanādas, kuri pašreiz uzturas Latvijā.

AS "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš informēja, ka uzņēmuma darbinieki talkot sāks jau 21.aprīlī un tīrīs dzelzceļus visā Latvijā. "Pirms pieciem gadiem mēs nesām daudz maisu no centrālās stacijas uzbēruma, bet ar katru reizi atkritumu daudzums samazinās," pauda Bērziņš.

2017.gada Lielā talka notiks 22.aprīlī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)