Banner 980x90

Latvijas slēpošanas trases gatavojas ziemas sezonai; daļa plāno celt cenas

Rīga, 27.okt., LETA. Latvijas slēpošanas trases pamazām gatavojas ziemas sezonai, pilnveidojot pakalpojumu klāstu un pārbaudot iekārtas, aģentūrai LETA pastāstīja aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Slēpošanas trases "Žagarkalns" pārstāvis Vadims Kameņevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka pagaidām ir grūti prognozēt, kad "Žagarkalna" slēpošanas trase varētu sākt darbu, jo tas būs atkarīgs no laika apstākļiem. Taču patlaban "Žagarkalnā" norit iekārtu pārbaude un gatavošanās sezonai. "Lai varētu sākt ražot sniegu, mums ir nepieciešami mīnus četri grādi un nepieciešams, lai šī temperatūra konstanti arī turas. Jo, protams, laiku aizņem arī sniega ražošana. Vēl norit sagatavošanas darbi uz kalna, nomā un kafejnīcā. Gaidām mīnusus, lai varētu sākt ražot sniegu," teica "Žagarkalna" pārstāvis.

Vienlaikus viņš sacīja, ka ir grūti prognozēt, kāds šis gads varētu būt Latvijas slēpošanas trasēm. "Visu noteiks laika apstākļi. Protams, gribas cerēt, ka šī sezona būs labāka par jebkuru iepriekšējo, bet to, kā būs, mēs zināsim laika gaitā," teica Kameņevs.

Kameņevs pieļāva, ka šoziem "Žagarkalnā" cenas varētu pieaugt par apmēram 10%, taču galīgo lēmumu vadība vēl nav pieņēmusi. "Cenu kāpums lielākoties parasti ir saistīts ar to, ka kaut kādiem pakalpojumiem, ko mēs izmantojam, piemēram, elektrībai, ūdenim, pieaug cenas, un tas mums liek mainīt cenu politiku. Lai gan mēs vienmēr esam turējuši cenas pēc iespējas zemākas," teica "Žagarkalna" pārstāvis.

Viņš sacīja, ka "Žagarkalnā" šogad saglabāsies esošās trases, taču snovparkā uz galvenajām trasēm veikti uzbērumi, lai tās būtu drošākas, platākas un klientiem pieejamākas.

Savukārt atpūtas parka "Rāmkalni" mārketinga projektu vadītājs Uldis Janušs sacīja, ka "Rāmkalni" tuvākajā laikā negatavojas atvērt slēpošanas trasi. "Jāsagaida ziema, vismaz mīnus astoņi grādi vairākas dienas, un tad var sākt pūst sniegu. Tuvākajā laikā šādu temperatūru nesola. Tāpat arī nekādu īpašu sezonas aktivitāšu nav. Ja būs sniegs, būs labi, uzpūtīsim vēl sniegu un slēposim," teica Janušs, prognozējot, ka "Rāmkalna" slēpošanas trase varētu sākt strādāt ne ātrāk kā decembrī. Pēc viņa teiktā, šogad trasē cenas varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī.

Janušs pauda, ka patlaban ir grūti prognozēt, kāda šogad būs sezona, jo tas būs atkarīgs no laika apstākļiem un ziemas garuma.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne aģentūrai LETA sacīja, ka ir ļoti grūti prognozēt, kad slēpošanas trase varētu sākt darbu. "Ozolkalnā" norit iekārtu pārbaude un gatavošanās ziemas sezonai. "Protams, mēs sekojam līdzi laika apstākļiem, un, tiklīdz būs piemēroti laika apstākļi, mēs esam gatavi sākt darbu. Prognozes ir ļoti pretrunīgas - dažas rāda, ka piemērota temperatūra būs janvārī, savukārt citas prognozes rāda, ka tas varētu būt decembra sākums," teica Rokpelne.

Pēc viņas teiktā, slēpošanas sezona šogad varētu būt mazliet labāka nekā pērn. "Pieprasījuma ziņā domāju, ka sezona varētu būt līdzvērtīga vai pat labāka, jo ekonomika ir atkopusies un, spriežot pēc sociālajām aptaujām, cilvēki vairāk plāno, kur viņi pavadīs savas brīvdienas un atvaļinājumus. Liela daļa ir teikuši, ka pēc ilgāka laika dosies uz lielajiem kalniem. Parasti tas nozīmē, ka viņi vispirms dodas uz mazākajiem Latvijas kalniem, tā teikt, iesildīties," pastāstīja Rokpelne.

Tostarp viņa norādīja, ka pakalpojumu cenas šogad "Ozolkalnā" varētu pieaugt par līdz 10% saistībā ar elektrības izmaksu pieaugumu. "Ozolkalns" gala lēmumu par cenām pieņems šīs nedēļas laikā.

Atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvis Viesturs Ošenieks sacīja, ka pagaidām nav zināms, kad "Milzkalnā" varētu sākties slēpošanas sezona, bet tas nenotiks agrāk par 20.novembri, jo netiek solīti atbilstoši laika apstākļi un cilvēki arī emocionāli nav gatavi ziemai. Lai trasi varētu atvērt, vismaz 30 stundas pēc kārtas jābūt vismaz mīnus četriem grādiem.

Ošenieks teica, ka trase saglabāsies esošajā infrastruktūra, taču nedaudz uzlaboti pacēlāji, iegādāti arī jauni traktori. Cenas "Milzkalnā" šogad varētu saglabāties pašreizējā līmenī, iespējams, būs arī atlaižu akcijas.

Viņš norādīja, ka ir grūti prognozēt, kāda šogad būs slēpošanas sezona, jo tas ir atkarīgs no ziemas. Tajā pašā laikā "Milzkalns" ir gatavs jebkurā brīdī pie atbilstošas temperatūras sākt darbību.

Jau ziņots, ka meteorologu prognozes novembra pirmajai nedēļai pagaidām ir dažādas. Ilgtermiņa prognozes uzrāda augstu varbūtību, ka tuvākajās nedēļās Eiropā ieplūdīs auksts gaiss no Arktikas. Līdz ar to Latvijā neparasti agri var iestāties meteoroloģiskā ziema, novembrī visā valstī iespējams sniegs un sals.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)