Banner 980x90

Latvija no Grieķijas pārvietojusi 23 sīriešus

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Vakar Eiropas Savienības pārvietošanas programmā uz Latviju no Grieķijas pārvietotas 23 personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā 13 nepilngadīgi bērni, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Uz Latviju pirmdien pārvietotas piecas ģimenes no Sīrijas, patlaban tās atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā skolotājs, frizieris, šuvējs, bērnu aukle, auto mehāniķis un elektronikas jomas darbinieks. Vēl personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu, angļu, franču un turku valodu zināšanas.

Tagad PMLP būs jālemj vai šīm personām Latvijā piešķirt patvērumu.

Latvija kopumā Eiropas Savienības pārvietošanas programmā uzņēmusi 192 personas. No pārvietotajām personām bēgļa statuss piešķirts desmit personām un alternatīvais - 82 personām.

PMLP iepriekš skaidroja, ka pārvietošanas procesa temps ir atkarīgs arī no tā, kāda kapacitāte pārvietošanas procesa nodrošināšanā un sadarbības modeļa ieviešanā ir attiecīgajā valstī, no kuras personas tiek atvestas.

Šogad intensīvāku personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, uzņemšanu Patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā "Mucenieki" nodrošinās papildu izmitināšanas iespējas pārbūvētajā nekustamā īpašuma "Bundulīši" korpusā, norādīja PMLP.

Pēc nogādāšanas Latvijā PMLP ir jālemj, vai piešķirt patvērumu - bēgļa vai alternatīvo statusu. Likums paredz, ka bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo - uz gadu. Ja joprojām pastāv atbilstoši apstākļi, tad alternatīvo statusu ir iespējams pagarināt.

Tāpat Latvijā regulāri, visbiežāk nelikumīgi, caur "zaļo" robežu nokļūst ārvalstnieki, no kuriem daļa pēc aizturēšanas lūdz patvēruma statusu Latvijā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)