Banner 980x90

Kučinskis nepieņems IZM piedāvāto pedagogu algu paaugstināšanas grafiku, jo tas neesot sasaistīts ar jauno skolu tīklu

Foto: Ieva Makere/ LETA
Foto: Ieva Makere/ LETA
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvātais tālākais pedagogu algu palielināšanas grafiks nav sasaistīts ar plānoto skolu tīkla optimizāciju, tāpēc būs jāpārstrādā, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers pauda, ka IZM piedāvājumā "cipari ir reāli", tomēr ziņojums nav sasaistīts ar skolu tīkla reformu. "Acīmredzot algu pieaugums būs jāveido kontekstā ar to skolu tīklu, ko Latvijas var atļauties," norādīja Kučinskis.

Viņš uzsvēra, ka pētījums par Latvijas skolu tīklu aizvien tiek veikts. Līdz vasarai tam jābūt pabeigtam. Kopumā no plānotā grafika valdība neatpaliekot un uz 2018.gada 1.septembri būšot redzamas algu izmaiņas.

LETA jau ziņoja, ka IZM izstrādājusi pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku. Otrdien prezentētais grafiks paredz, ka nākamais minimālās atalgojuma likmes kāpums vispārējās izglītības pedagogiem varētu notikt 2018.gada 1.septembrī.

Pieaugums, salīdzinot ar esošo minimālo likmi par 30 stundu slodzi, būtu 30 eiro, sasniedzot 710 eiro. Grafikā noteikts, ka vēl pēc gada, proti, 2019.gada 1.septembrī, minimālā alga par likmi varētu celties līdz 750 eiro, bet 2020.gada 1.septembrī - 790 eiro. 40 eiro pieaugums notiktu arī uz 2021.gada 1.septembri, sasniedzot 830 eiro par likmi, savukārt 2022.gadā minimālais atalgojums par likmi varētu būt jau 900 eiro.

Lai sasniegtu šādu minimālo atalgojumu vispārējā izglītībā līdz 2022.gadam papildus būtu nepieciešami 103,639 miljoni eiro. Šāda summa aprēķināta, balstoties uz pašreizējo budžeta bāzi. Lielu daļu finanšu kāpuma daļu IZM saskata skolu tīkla sakārtošanā, kā arī procentuālā sadalījuma saglabāšanā izglītībā valsts budžetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)