Banner 980x90

Kooperatīvs "VAKS" ieguldīs 265 000 eiro dzelzceļu vagonu pārkraušanas punktā Gulbenē

Rīga, 26.marts, LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "VAKS" ieguldīs 265 000 eiro dzelzceļu vagonu pārkraušanas punktā Gulbenē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā trīs pretendentu vidū par uzvarēju atzīta kompānija "Mītavas celtnieks", kuras piedāvātā līgumcena ir 264 999 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2020.gada 30.jūnijam Dzelzceļa ielā 1C, Gulbenē, Gulbenes novadā, piesaistot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "VAKS" 2019.gadā kopumā attīstībā plāno ieguldīt apmēram miljonu eiro, tostarp iela daļa līdzekļu tiks ieguldīti divu graudu uzglabāšanas torņu būvniecībā reģionos ar 10 000 tonnu jaudu, tāpat atsevišķās vietās plānots uzlabot graudu pieņemšanu.

"VAKS" apgrozījums 2017.gadā bija 62,102 miljoni eiro, bet peļņa - 1,387 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kooperatīva 2018.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"VAKS" pamatdarbības vieta ir Valmierā, bet kooperatīvam ir trīs pastāvīgi strādājošas struktūrvienības - Varakļānos, Gulbenes novada Beļavā un Burtnieku novada Matīšos. Kooperatīvam pieder 100% daļu SIA "Lauce", kā arī 1,87% "Latvijas piens" kapitāldaļu. Kooperatīva mērķis ir sniegt pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem, konsultācijas, kā arī apmierināt citas kooperatīva biedru vajadzības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)