Banner 980x90

"Ķelmēnu" maizes ražotājs pagājušo gadu noslēdzis ar 12,5% apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 5.jūl., LETA. Gulbenes rajona Rankas pagasta zemnieku saimniecībai "Ķelmēni" pagājušo gadu noslēgusi ar 2,011 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt tās peļņa saruka par 24,1% līdz 286 597 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Ķelmēnu" īpašnieks Juris Paulovičs aģentūrai LETA teica, ka zemnieku saimniecības finanšu rezultāti aizvadītajā gadā ir vērtējami kā normāli. Viņš paskaidroja, ka "Ķelmēnu" peļņa pērn samazinājusies uzņēmumā nodarbināto darba algu pieauguma un izejvielu cenu kāpuma dēļ.

Zemnieku saimniecības īpašnieks teica, ka pērn būtiski pieauga cenas bioloģiskajiem rudziem, ko "Ķelmēni" izmanto maizes ražošanā. Kopumā bioloģiskās labības cenas pērn kāpušas pat par 40% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Paulovičs teica, ka saimniecības šā gada rezultātus esot pāragri prognozēt, jo daudz kas būs atkarīgs no turpmākajām graudu cenām pasaules biržās.

"Ķelmēnu" vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā saimniecība turpināja darbu pie maizes cepšanas un realizācijas, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības un lopbarības ražošanas. Pērn "Ķelmēni" neveica pētniecības darbus, bet turpmākās darbības laikā plāno uzlabot efektivitāti un modernizēt ražošanu.

2019.gadā zemnieku saimniecība plāno turpināt savu darbību iepriekš attīstītajās darbības nozarēs, teikts "Ķelmēnu" gada finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Ķelmēni" strādāja ar 1,788 miljonu eiro apgrozījumu un 377 643 eiro peļņu.

"Ķelmēni" ir ģimenes uzņēmums Gulbenes novada Rankas pagastā. Saimniecības darbības veidi ir graudkopība, maizes cepšana, tirdzniecība, transporta pakalpojumi, kā arī bioloģiskās lopbarības ražošana. "Ķelmēni" reģistrēti 1993.gadā, un saimniecība pieder Jurim Paulovičam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)