Banner 980x90

Kāpēc bērniem patīk Slimy jeb staipīgās gļotas?

Pieaugušie bieži vien neizprot bērnu aizraušanos ar kādu konkrētu rotaļlietu, jo viņi nespēj paskatīties uz to ar bērna acīm un nesaredz tajā neko īpašu. Viena no šādām rotaļlietām, ja tā to var saukt, kuras eksistenci un popularitāti pieaugušie neizprot, ir staipīgās gļotas jeb Slimy, ko sarunvalodā dēvē vienkārši par "slaimu". Kas ir šie gļotu pikuči un kāpēc bērni pēc tiem ir kā traki?

Jautri, krāsaini un smieklīgi
Bērniem Slimy jeb staipīgās gļotas ir jautra un smieklīga rotaļlieta, ar ko var darboties gan vienatnē, gan kopā ar draugiem, garantējot lielisku laika pavadīšanu. Slimy pēc savas konsistences atgādina gļotas, no kurām var veidot dažādas formas, to var mīcīt, spiest caur pirkstiem. Tāpat gļotas pieejamas dažādās krāsas, to sastāvā var būt mirdzumi vai citi elementi, kas masu padara neparastāku un interesantāku.

Bērni patiesi var stundām darboties ar šo masu, kas pati par sevi nav nekas īpašs. Un varbūt tur arī ir tās noslēpums, jo viss vienkāršais jau esot ģeniāls. Ja iedomājamies par bērnību, kas bija tiem, kuri tagad jau pieauguši, tad droši vien katrs ir spēlējies dubļos, mīcījis tos, gatavojis no tiem ēdienus, sīkas lietiņas vai vienkārši tos mīcījis ar rokām un kājām – tas taču ir tik patīkami! Būtībā Slimy ir mūsdienīga šīs nodarbes versija. 

Nodarbe, kas mazina stresu
Ja par šo gļotu masu padomā plašākā kontekstā, tad to var salīdzināt ar dažādām nomierināšanās un stresa izlādes terapijām, piemēram, antistresa bumbiņas, smilšu terapija un citas metodes, ko izmanto, lai nomierinātu prātu. Bērniem šodien ir tiešām augsts apkārtējā kairinājuma līmenis, viņu maņas un prāti visu laiku saņem signālus. Tas rada stresu, nemieru, nervozitāti, grūtības koncentrēties utt. 

Slaimy savā ziņā kalpo kā stresa un emociju novades elements. Kādu laiku koncentrējot uzmanību uz šo staipīgo masu un ar rokām mīcot to, atslābst nervi, domas tiek novērstas, izliktas dusmas vai citas emocijas. Protams, bērns to tā neuztver, jo viņam tā ir tikai rotaļlieta, bet vecākiem vajadzētu būt atvērtākiem un iecietīgākiem, ja bērns izrāda interesi par šo rotaļlietu. Tas nekas, ka tā varbūt rada netīrību vai nešķiet estētiska, patiesībā tā bērnam sniedz daudz laba.

Nopērc Slimy vai pagatavo pats
Slimy daudzveidība ir diezgan liela. Tie pieejami visās varavīksnes krāsās un to kombinācijās. Tāpat ražotāji variē arī ar iepakojuma dizainiem, jo bieži vien gļotas glabājas kādā īpaša trauciņā, kur tās var ievietot, kamēr nespēlējas ar tām. 

Tāpat pieejami Slimy, kas smaržo vai pat spīd tumsā. Katrs bērns var izvēlēties "slaimu" atbilstoši savām vēlmēm un gaumei. Pieejamas arī Slimy kolekcijas, ko var sakrāt: https://www.xsrotallietas.lv/slimy-smiley-glotu-figura-emoji-170g.html

Ja negribas tērēt naudu par šādām gļotām vai arī ir vēlme visu procesu padarīt vēl aizraujošāku, var ļaut "slaimu" bērniem pagatavot pašu spēkiem. Tas ir iespējams, ja sagādā vajadzīgās sastāvdaļas un savieno tās atbilstoši instrukcijai. Pamācošus video, kā uztaisīt šo gļotu masu, var atrast interneta vidē. Mazākiem bērniem to noteikti vajadzētu darīt kopā ar vecākiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)