Banner 980x90

Kā atgriezties darbā pēc atvaļinājuma?

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

Mēnesis (vai pāris nedēļas) ir pagājis, laiskie rīti, dienas, kad garastāvoklis ir vienkārši labs, jo nekas nav jādara, lielāki vai mazāki ceļojumi un viss cits, kas sagādā prieku... un nu – Bums! Ir pirmdienas rīts un modinātāja zvans nepielūdzami atgādina - jāceļas! Tavs atvaļinājums ir beidzies! Sveikas, darba dienas! Kā lai jūs iemīl?!

Atvaļinājuma mērķis taču ir atpūta no darba, spēku uzkrāšana, lai ar jaunu enerģiju atgrieztos ikdienā. Bet visbiežāk labie nodomi pavisam ātri aizmirstas, līdzko kalendārs neizbēgami rāda atvaļinājuma pēdējās dienas. Ko darīt, lai tās nepārvērstos par depresīvi noskaņotām pēdējām dienām? Kā pirmajās darba dienās pēc atvaļinājuma iet uz darbu, ja ne gluži ar smaidu, tad vismaz bez sāpju grimases sejā? Mazliet pašiedvesmas, pareizās noskaņošanās un tev izdosies mierīgu sirdi atgriezties ierastajās sliedēs.

Iemūžini emocijas!
Izgatavo kaudzi labāko atvaļinājuma fotogrāfiju, iekārto skaistus bilžu albumus, pievieno izsmeļošus aprakstus, kur biji, ko darīji un ar kādām sajūtām. Nokrāmē darba galdu, skapīšus ar dzīvespriecīgiem foto rāmīšiem un brīžos, kad tevi pārņems pēc atvaļinājuma depresīvās sajūtas – palūkosies apkārt un pretī raudzīsies smaidoša un atpūtusies seja – tāda, kāda tu sev patīc. Un tu pasmaidīsi tai pretī!

Uzsāc pārmaiņas!
Ievies jaunus un patīkamus rituālus, ar kuriem vari iesākt agros darba rītus un padarīt tos līksmākus. Dejo pie skaļas un iedvesmojošas mūzikas tā vietā, lai aizpampušās acīm ar kafijas krūzi drūmi klausītos rīta ziņu programmu. Ierasto kafiju nomaini uz vitamīniem bagātu augļu kokteili. Garšīgi un veselīgi – organisms ar prieku uzsāks darba dienu!

Esi skaista!
Uzkrāso sarkanas lūpas, pošoties uz darbu. Izvelc no skapja savas augstākās papēžu kurpes. Un uzvelc skaistāko kleitu. Atvaļinājuma iedegums taču kaut kā jāparāda, vai ne? Un spogulis rādīs iedegušu, ar dzīvi apmierinātu sievieti, kura ar prieku iet uz darbu. Ja patiksi sev, tad arī visas lietas rādīsies pozitīvākās krāsās. Jā, arī darbs!

Izbaudi brīvos vakarus!
Tas, ka atvaļinājums ir beidzies, taču nenozīmē, ka turpmāk 24/7 tavā dzīvē būs tikai darbs! Iemet somā peldkostīmu un pēc darba dienas beigām dodies nopeldēties uz tuvāko peldvietu. Vai satiecies ar draudzenēm un pasēžat kādā omulīgā āra kafejnīcā, kur pasniedz tieši tādus pašus gardus kokteilīšus, kādus baudīji atvaļinājumā. Dzīves un vasaras svinēšana turpinās arī darba dienās!

Neaizmirsti "mazo" atvaļinājumu!
Mīļā – ir taču arī nedēļas nogales! Tās ir divas garas dienas – pilnas iespēju, izaicinājumu un piedzīvojumu! Ņem līdzi savu mīļoto cilvēku, sakrāmē somu un dodies izbaudīt nogali pēc pilnas programmas. Tu vari gulēt pie jūras, sacēlusi kājas saulītei pretī, lasīt savus iemīļotos dāmu romānus, rīkot piknikus pie dabas, apceļot Latvijas skaistākās pilis – divas dienas ir gana daudz, lai tās nosauktu par mazo atvaļinājumu. Un, jo plāniem bagātāka diena, jo mazāk iespēju pačīkstēt, ka visu vasaru jānotup piesmakušā birojā un vienīgais atvaļinājums arī sen jau aiz kalniem.

Dari jaunas lietas!
Atvaļinājumā beidzot no sirds izdziedājies karaoki, līdz rīta gaismiņai dejoji ugunīgos salsas ritmos? Līdz ar atvaļinājuma beigām taču netiek slēgtas visas omulīgās vietiņas, kurās ir iespēja to darīt arī turpmāk! Piesakies deju kursiem un izbaudi iespēju atgriezties sajūtās, kārtīgi un no sirds izdejojoties! Tas noņems spriedzi, stresu un krietni vien atslābinās pēc garākas darba dienas.

Izbaudi laiku!
Brīvdienas ir brīvdienas un darbs ir darbs! To neaizmirsti! No atvaļinājuma, lai cik mēnešus ilgs tas arī nebūtu, nebūs nekādas jēgas, ja gulšņājot pludmalē, domās plānosi nākošās tikšanās, pukosies par neizdarīto darbu sarakstu un slepus lasīsi darba e-pastus. Nododies atpūtai tā pa īstam, no sirds! Un šo principu piekop arī attiecībā uz darbu. Jo pilnvērtīgāk atpūtīsies, jo kvalitatīvāk spēsi atgriezties pie ikdienas darbiem. Jo – būsi lieliski atpūtusies!

Viss ir tavās pašas rokās – gan tas cik izdevies būs tavs atvaļinājums, gan tas, kādas būs tavas darba dienas – tu vari neļaut iezagties tajās neglītajam un drūmajam bubulim – rutīnai. Nekādu sēru – tas taču nav pēdējais atvaļinājums tavā mūžā!

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)