Banner 980x90

Jūlija beigās Gulbenē svinēs pilsētas svētkus

Rīga, 29.maijs, LETA. 27.jūlijā un 28.jūlijā Gulbenē svinēs pilsētas svētkus, informē pašvaldība.

Svētku laikā notiks mākslas plenērs "Mana Vidzeme" un pirmais starptautiskais tekstilmākslas festivāls "Divi Jūliji", kurā tiks cildinātas Gulbenes novadā dzimušo Latvijas dizaina pamatlicēju Jūlija Madernieka un Jūlija Straumes radītās starptautiski nozīmīgās kultūras vērtības.

Svētki sāksies Vecgulbenes muižā ar starptautisko zinātnisko konferenci par novadnieku Madernieka un Straumes personībām un daiļradi. Konferencē piedalīsies lektori no Latvijas, Gruzijas, Lielbritānijas un Irānas.

Turpinājumā pašā pilsētas centrā pie pulksteņa notiks sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsētā 2018" Gulbenes posms, kur visiem kopā jācenšas pēc iespējas vairāk reižu guļus uzspiest svara stieni.

Gulbenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā ikviens ir aicināts uz pilsētas svētku ieskaņas koncertu, kurā muzicēs ģitārists Kaspars Zemītis, bet dziedās Garkalnes novada jauktais koris "PaSaulei".

Svētku pirmās dienas vēlā vakarā Vecgulbenes muižas parkā Ādolfa Alunāna izrādi "Mucenieks un muceniece" demonstrēs Cēsu teātris režisores Edītes Siļķēnas vadībā. Pēc tam ar performanci "Ziedu duets" pārsteigs dziedošās lelles un Latvijas Nacionālās operas mākslinieki tenors Juris Vizbulis un soprāns Laura Teivāne. Aktivitātes parkā noslēgs Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestra koncerts.

Tikmēr Jaunatnes parkā muzicēs grupa "Singapūras satīns", bet vēlāk būs diskotēka ar DJ Richy un VJ Kosmoss.

Iestājoties tumsai notiks nakts orientēšanās.

28.jūlijā plaši tiks apdzīvots Vecgulbenes muižas parks un Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja teritorija, lai piedalītos festivāla "Divi Jūliji". Šeit notiks amatnieku tirdziņš, paredzētas meistardarbnīcas ar aitas vilna vērpšanu un aušanu uz dažādām stellēm, vilnas jostu pīšanu, mezglošanu un adīšanu, vilnas krāsošanu ar dabiskām krāsvielām, pirtslietu darināšanu, netradicionālo paklāju darināšanu, radošajām darbnīcām Gulbenes novada amatnieku un lietišķās mākslas meistaru vadībā un citas radošas lietas.

Notiks Gulbenes novada folkloras kopu un mazākumtautību ansambļa koncerts.

Paralēli šīm aktivitātēm, varēs aplūkot latviešu tautas lietišķās mākslas izstādi "Es izaudu gultas deķi", Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras un Dizaina nodaļas pasniedzēju un maģistrantūras studentu darbu izstādi, māksla plenēra "Mana Vidzeme" izstādi, kurai darbus ar Gulbenes novada vidi, ainavu un cilvēkiem būs radījuši 15 profesionāli mākslinieki no Latvijas, to vidū mākslas pedagogi no Gulbenes Mākslas skolas. Tirzas pagasta amatierteātris "Mūžam Tavs" spēlēs izrādi "Maris, ilgu nemiers nenorimst".

Tikmēr Jaunatnes parkā tiks svinēts bērnu rīts ar koncertšovu "Izklausies dzirdētss – mežā" un 13 jaunajiem solistiem no visas Latvijas. Būs arī piepūšamās atrakcijas.

Paredzētas arī sportiskās aktivitātes - "Gulbene Power Games" Gulbenes sporta centrā, Gulbenes novada atklātā kausa izcīņa smilšu volejbolā III posms un, V.Kazāka kauss soļošanā Gulbenes stadionā.

Pilsētas centrālajā skvērā pāris stundas pēc pusdienlaika koncertu sniegs Gulbenes kultūras centra bērnu popgrupas "Pipariņi" un "Pipari", Litenes tautas nama bērnu vokālā grupa "Brīnumiņi", Gulbenes novada valsts ģimnāzijas instrumentālā grupa "Pieci", Lejasciema instrumentālā grupa "Deep silence", Katalonijas bundzinieku grupa "Fills de la flama", līnijdeju grupas "Mistērija", "Raganiņas" un "Dzinteles".

Hip-hop mūzikas stila cienītāji varēs baudīt reperu "Viņa" un "Edavārdi" priekšnesumus.

Pilsētas svētku noslēguma pasākums un balle notiks Vecgulbenes muižas parkā. Koncertā "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" uzstāsies Lauris Reinis, Līvi, Kārlis Būmeisters, Refleksija un Arturs Gruzdiņš, Z-Scars, Olga Rajecka, Zintis Žvarts, Katrīna Bindere, Madara Grēgere un Andris Ērgis, kurš muzicēs arī nakts ballē.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)