Banner 980x90

Izveidots informatīva atbalsta rīks uzņēmējdarbības uzsācējiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Lai uzņēmējdarbības uzsākšana un iespējas gūt papildu ienākumus iedzīvotājiem būtu vieglāk saprotama, "Swedbank" Finanšu institūts sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un Uzņēmumu reģistru (UR) izstrādājis atbalsta rīku, kas palīdzēs noteikt savai darbībai piemērotāko saimnieciskās aktivitātes formu un nodokļu režīmu.

Rīks pieejams vietnē "businessnetwork.lv".

"Swedbank" Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons norādīja, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju papildus savai pamata darba vietai meklē iespējass realizēt savus hobijus un prasmes, lai gūtu papildus ienākumus, vai arī jau ir izdomājuši savu biznesa ideju un vēlas to pārvērst dzīvotspējīgā uzņēmumā. "Redzam, ka pastāv vairākas barjeras, kas iedzīvotājus kavē no sava biznesa aktivitātēm. Kā viens no šķēršļiem iedzīvotājiem, kuri papildus pamatdarbam piepelnās, ir saprast, ka jāreģistrē sava aktivitāte un kādi nodokļi attiecīgi būtu jāmaksā, un vēl būtiskāk - kura no likumā paredzētajām saimnieciskās aktivitātes formām ir vispiemērotākā," sacīja Jansons.

"Tāpēc esam radījuši "Saimnieciskās darbības formas un nodokļu režīma rīku", kas, aizpildot būtiskākos aktivitātes parametrus, noteiks iespējami piemērotāko saimnieciskās aktivitātes formu un nodokļu režīmu," skaidroja "Swedbank" pārstāvis, piebilstot, ka rīks ļaus topošajam uzņēmējam ērti novērtēt, kādas aktivitātes būs jāveic, lai veiksmīgi darbotos atbilstošo normatīvo aktu prasībām.

"Swedbank" Finanšu institūta veikts pētījums liecina, ka pēdējo četru gadu laikā audzis iedzīvotāju skaits, kuri vēlas sākt savu biznesu. Šogad 25% aptaujāto iedzīvotāju norāda, ka tuvākajā laikā plāno sākt savu uzņēmējdarbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)