Banner 980x90

Gulbenes pašvaldība plāno sākt tās īpašumā esošu dzīvokļu atsavināšanas procesu

Rīga, 21.febr., LETA. Gulbenes novada pašvaldība šajā gadā ir sākusi pašvaldībai piederošā dzīvojamā fonda izvērtēšanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Gulbenes novada pašvaldības dzīvojamais fonds ir liels, līdz ar to nepieciešami lieli līdzekļi tā uzturēšanai. Izvērtējot iedzīvotāju pieprasījumu pēc dzīvokļiem, secināms, ka pašvaldības dzīvokļu skaitu nepieciešams samazināt, tādēļ pašvaldība plāno virzīt izskatīšanai Gulbenes novada domē lēmumus par dzīvokļu atsavināšanu.

Atsavinot valsts vai pašvaldības īpašumā esošu viendzīvokļa māju vai dzīvokļa īpašumu, par kura lietošanu ir noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, to vispirms rakstveidā piedāvā pirkt īrniekam un viņa ģimenes locekļiem. Ja īrnieks vai viņa ģimenes locekļi mēneša laikā no piedāvājuma saņemšanas dienas nepaziņo par pirmpirkuma tiesību izmantošanu, pašvaldība organizē viendzīvokļa mājas vai dzīvokļa atsavināšanu.

Pašvaldības īpašumā esošo nekustamā īpašuma atsavināšanu var ierosināt arī tās īrnieks vai viņa ģimenes locekļi, ja viņš vēlas nopirkt dzīvojamo māju, tās domājamo daļu vai dzīvokļa īpašumu.

Pašvaldība aicina Gulbenes novada iedzīvotājus, kuri īrē pašvaldības viendzīvokļa mājas vai dzīvokļus, izvērtēt iespēju uzsākt dzīvokļa atsavināšanas procesu. Nepieciešamo informāciju par iesniedzamajiem dokumentiem un atsavināšanas procesu interesenti var iegūt attiecīgajā pagasta pārvaldē vai Gulbenes novada pašvaldības Īpašumu pārraudzības nodaļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)