Banner 980x90

Gulbenes pašvaldība finansēs 11 neformālās izglītības programmas

Gulbenes novada dome nolēmusi piešķirt līdzfinansējumu 11 pieaugušo neformālās izglītības programmām, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Konkursu pašvaldība organizē piekto gadu. Tajā var piedalīties jebkura iestāde vai biedrība, kas atrodas un darbojas Gulbenes novada teritorijā. Janvārī izsludinātajā konkursā tika saņemti 18 pieteikumi. No tiem apstiprināti 11, kopumā piešķirot Gulbenes novada domes līdzfinansējumu 5113 eiro.

"Konkursa dalībnieki varēja pieprasīt, lielākais, 500 eiro līdzfinansējumu no Gulbenes novada pašvaldības mūžizglītības jomai paredzētā budžeta. Konkursa komisija visus pieteikumus vērtēja pēc to precizitātes un kvalitātes. Ja pieteikums nebija aizpildīts precīzi, nebija vajadzīgo dokumentu, kvalitāti mēs nemaz nevērtējām. Ir patīkami, ka šoreiz varējām vērtēt visus pieteikumus. Tie bija arī interesanti un daudzveidīgi. Interese par konkursu palielinās, kā arī iesaistās jaunas biedrības un iestādes. Tas nozīmē, kas cilvēkiem ir idejas un vēlēšanās darīt," informēja Gulbenes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas izglītības darba speciāliste - vadītāja vietniece Anita Birzniece.

Apstiprinātās programmas ir jārealizē līdz 2016.gada 30.maijam. Interesenti varēs pilnveidot foto un digitālās prasmes, cept maizi, pīt grozus, veikt dažādus rokdarbus, kā arī piedalīties informatīvos semināros, piemēram, par nodokļu sistēmu u.c. nodarbībās.

"Parasti konkursu organizējam divas reizes gadā - janvārī un septembrī, lai arī rudens pusē iedzīvotājiem būtu pieejamas dažādas nodarbības. Kopumā abām konkursa reizēm ir paredzēti 7000 eiro. Ja pirmajos trijos gados, kopš Gulbenes novada pašvaldība organizē šādu konkursu, tika apstiprināti visi pieteikumi, tad pēdējos divos gados konkurence palielinās. Tā ir pozitīva tendence. Sabiedrība kļūst aktīvāka. Arī kopējais konkursam paredzētais finansējums ik gadu palielinās, kas dod iespēju atbalstīt vairāk programmu," piebildusi Birzniece.

Tika atbalstīts Gulbenes novada bibliotēkas projekts "Vēlos mācīties angļu valodu", piešķirti 500 eiro, biedrības "Mēs Auseklītim" projektam "Kas māk, tam nāk!" piešķirti 330 eiro, Rankas pagasta mūžizglītības centra projektam "Fotografēšana ar spoguļkameru" piešķirti 490 eiro, Druvienas pamatskolas projektam "Klūdziņu grozu pīšanas pamati" piešķirti 500 eiro, mācību centra "SIA Austrumvidzeme" projektam "Maizes izstrādājumu receptūras izstrāde un gatavošanas tehnoloģija" piešķirti 500 eiro, Līgo pagasta pārvaldes projektam "Jaunas zināšanas - iespēja manai pilnveidei!" piešķirti 386 eiro, biedrības "Līkloči" projektam "Izmaiņas nodokļu tiesībās - kas jāievēro 2016.gadā un ko mums sola 2017.gads" piešķirti 499 eiro Tirzas pamatskolas projektam "No vaļasprieka līdz biznesam" piešķirti 420 eiro Daukstu pagasta pārvaldes projektam "Rokdarbu vācelīte" - 500 eiro, biedrības "Darām kopā" projektam "Kvalitatīvu fotoattēlu izveide e-komercijai" - 500 eiro, savukārt biedrības "Radošā apvienība "Piektā māja" projektam "Pamatprasmju apguve grafiskā dizaina programmas COREL DREW vidē" - 487 eiro.

Visas izglītības programmas ir publiskas un brīvi pieejamas. Pašvaldība aicina sekot līdzi informācijai par iespējām piedalīties apmācībās un nodarbībās, kā arī par to norises vietu un laiku.

2012.gadā kopumā iesniegtas un apstiprinātas piecas programmas, 2013.gadā - septiņas, 2014.gadā - desmit, 2015.gadā saņemti 19 pieteikumi, bet apstiprināti 13.

Konkursa mērķis ir līdzfinansēt pieaugušo neformālās izglītības programmas Gulbenes novada iedzīvotājiem uzņēmējpratības un pašnodarbinātības veicināšanai un sociālās izolētības mazināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)