Banner 980x90

Gulbenes pašvaldība aizņemsies 752 341 eiro stadiona skrejceļa pārbūvei

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Gulbenes novada dome nolēmusi ņemt aizņēmumu 752 341 eiro apmērā, lai realizētu Gulbenes stadiona skrejceļa pārbūvi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kredīts tiek ņemts no Valsts kases uz 20 gadiem, un tā apmaksa tiks sākta 2017.gada martā.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes novada dome ir sākusi Gulbenes stadiona skrejceļa pārbūvi, kas ir pirmā aktivitāte no nākotnē plānotajām pārmaiņām pilsētas stadionā, aģentūra LETA iepriekš noskaidroja pašvaldībā.

Kā atklājis Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas vadītājs Jānis Barinskis, pēc pārbūves stadionā būs seši 400 metru un astoņi 100 metru skrejceļi. Abos stadiona galos atradīsies vieglatlētikas sektori. Gan zem skrejceļiem, gan sektoriem tiks ieklāts gumijas sporta segums 5679,47 kvadrātmetru platībā.

Zem gumijas divās kārtās tiks ieklāts asfalts, vienā kārtā - šķembas un smilts. Tas nozīmē, ka tiks izrakta 80 centimetrus bieza zemes kārta, lai izveidotu jaunu konstrukciju. Tas tiek darīts tāpēc, ka stadions būvēts uz neatbilstošas grunts, kas izraisa zemes kustību un plaisu veidošanos. Šī iemesla dēļ pašvaldība pieņēma lēmumu, ka pamatne jāveido no jauna, vispirms norokot nepilnu metru vecā pamata un tad to pildot ar minētajiem materiāliem.

"Pārmaiņas skars arī futbola laukumu. Tika konstatēts, ka viens laukuma stūris ir zemāks. Lai saglabātu virsmas viendabīgumu, plānots to safrēzēt, tad tiks ņemtas augsnes analīzes. Ja tās uzrādīs kādas nepilnības, rīkosimies, piemēram, papildus piegādājot smiltis. Tiks iesēts jauns zāliens. Laukumā tiks iebūvētas divas ūdens ņemšanas vietas futbola laukuma laistīšanai," par iecerētajiem darbiem stāstīja Barinskis.

Kā īpašu un unikālu lietu, kas neesot nevienam stadionam, viņš minēja aizsargtīkla konstrukcijas izbūvi aiz vārtiem bumbu tveršanai, kas nebūs pastāvīga, bet gan noņemama. "Zemē iebūvēsim ligzdas, kurās varēs ievietot stabus un tīklu. Manuprāt, treniņos šī ir nepieciešama lieta, bet spēles laikā konstrukcija tiks noņemta, jo tas būtu vizuāli nepievilcīgi. Šādas ligzdas varētu iebūvēt arī tenisa laukumā, jo tad atliktu tikai stabu un tīkla pārvietošana pēc vajadzības," uzskata Barinskis.

Starp futbola laukumu un skrejceļu būs zaļā zona, bet aiz skrejceļa - 2,5 metrus plats asfaltēts celiņš apkārt stadionam, kas paredzēts skrituļotājiem un rollerslēpotājiem. Gar tribīnēm asfalts pārtaps bruģī, lai projekta nākamajā kārtā, kad remontēs tribīnes, nebūtu jāplēš nost asfalts un nevajadzētu palielināt izmaksas, savukārt bruģis ir izņemams. Bruģētie laukumi būs nepilnu 600 kvadrātmetru platībā.

Projekta laikā iecerēts iekārtot vairākus vieglatlētikas sektorus - lodes grūšanas apli, lodes grūšanas piezemēšanās sektoru un vesera un diska mešanas sektoru. Kārtslēkšanas sektoram pagaidām plānots izbūvēt tikai pamatni - bedri, bet pārējo aprīkojumu iegādāsies vēlāk, kad tas būs nepieciešams. Stadionā būs arī tāllēkšanas un trīssoļu tāllēkšanas sektori, kā arī šķēršļu skrējiena ūdens baseins.

Būvdarbu laikā tiks veikti sagataves darbi elektrības padeves nodrošināšanai nākotnē, zemē ierokot plastmasas caurules, pa kurām vajadzības gadījumā varēs izvilkt kabeli. Pašreizējais apgaismojums tiks papildināts ar trīs laternām. Tiek plānots, ka projekta laikā tiks sakārtota arī ūdens atvade, ieliekot drenāžu, kur tas ir nepieciešams. Pa skrejceļa iekšējo perimetru tiks izveidota ūdens uztveršanas sistēma.

Rekonstrukcijas darbus veiks SIA "Reaton, Ltd". Kopējās projekta izmaksas ir 755 971 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)