Banner 980x90

Gulbenes novadā varu pārņem ZZS

Valmiera, 19.jūn., LETA. Gulbenes novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Andris Vējiņš (ZZS), aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vita Kravale.

Vējiņa kandidatūru atbalstīja 13 no sanākušajiem 17 deputātiem, savukārt pret viņu balsoja četri deputāti no "Vienotības".

Iepriekšējais pašvaldības vadītājs Andris Apinītis (Reģionu alianse) šajā sasaukumā nemaz netika ievēlēts Gulbenes novada domē, jo no pirmā numura "Reģionu alianses" sarakstā viņš noslīdējis uz 16.vietu starp savas partijas 19 kandidātiem.

Gulbenes novadā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguva sešus mandātus. "Reģionu alianse" un "Vienotība" saņēma katra pa četriem mandātiem, bet "No sirds Latvijai" ieguva trīs krēslus domē.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā "Reģionu alianse" ieguva 36,74% balsu, ZZS - 26,71%, "Vienotība" - 23,39%, bet "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 5,15%. Pārējie politiskie spēki nebija pārvarējuši 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)