Banner 980x90

Gulbenes novada dome par 9500 eiro iegādājas sporta inventāru skolām

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Gulbenes novada dome par 9500 eiro iegādājusies basketbola, volejbola, futbola, distanču slēpošanas, orientēšanās un vieglatlētikas sporta inventāru četrām novada izglītības iestādēm.

Kā aģentūru LETA informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica, sporta inventārs ir iegādāts projekta "Sportiskas skolas Gulbenes novadā" īstenošanas gaitā.

Šādā veidā pašvaldība vēlas veicināt skolēnu izpratni par veselīgu dzīvesveidu un vēlmi regulāri piedalīties sporta nodarbībās, iesaistīties sporta interešu izglītības programmās un profesionālās ievirzes sporta izglītībā, radīt iespēju audzēkņiem attīstīt savas fiziskās spējas un pamatprasmes, nodarbojoties ar dažādiem sporta veidiem, veidot pozitīvu attieksmi pret sportu un aktīvo atpūtu.

Iegādājoties sporta inventāru, tiks nodrošināta iespēja pilnveidot profesionālās ievirzes izglītības programmu īstenošanu Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolā, uzlabot mācību priekšmeta "Sports" un sporta interešu izglītības programmu īstenošanu Stāķu pamatskolā, Lizuma vidusskolā un Tirzas pamatskolā, kā arī dažādot fiziskās aktivitātes pirmsskolas bērnu grupām.

Īpaši svarīga šī projekta īstenošana ir Stāķu pamatskolai un Lizuma vidusskolai, kuras 2016./2017.mācību gadā piedalīsies projektā "Sporto visa klase".

Projekta "Sportiskas skolas Gulbenes novadā" kopējās izmaksas ir 9500 eiro, no kuriem 3500 eiro ir valsts budžeta finansējums, bet 6000 eiro - pašvaldības finansējums.

Finansējums iegūts, piedaloties Izglītības un zinātnes ministrijas projektu konkursā "Sporta inventāra un aprīkojuma iegāde akreditētajās vispārējās un profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)