Banner 980x90

Gulbenē sākušās Mākslas dienas

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Ar piecu pasākumu kopumu Gulbenes mākslas un mūzikas skolas, kā arī citas sadarbības iestādes līdz svētdienai, 2.maijam Gulbenē organizēs Mākslas dienas, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākumu kulminācija 27.aprīlī Gulbenes kultūras centrā tiks piedzīvota mākslas un mūzikas skolas kopprojektā - koncertā un izstādē par romantisma tēmu.

Mākslas dienas Gulbenē sāksies šodien, kad bibliotēkā atklās Sandras Dikmanes laikmetīgā romantisma foto stāstu par vācu mākslinieka Anselma Kīfera darbu retrospekciju Parīzē "Pelnu puķes Parīzē. 2016.gads". Kīfers ir viens no veiksmīgākajiem un slavenākajiem mūsdienu māksliniekiem, kura darbi pārsteidz ar domu un satura blīvumu, glezniecībā izmantojot netipiskus materiālus - pelnus, sažuvušus augus, trauku atlūzas un citus priekšmetus. Savukārt rīt, 20.aprīlī, mākslas skolā un bibliotēkā Latvijas valsts arhīva speciālists Guntis Švītiņš vedīs romantiskā jūras braucienā "Tabago eksotika. Toreiz un tagad".

Mākslas dienu kulminācija tiks piedzīvota ar mākslas un mūzikas skolu kopprojektu - izstādi "Zirgi, puantes un arfa" un koncertu "Pavasara ilgas" 27.aprīlī Gulbenes kultūras centrā. Koncertā apmeklētāji ar romantismu iepazīsies caur dažādām muzikālām variācijām, piedaloties ne vien Gulbenes mūzikas skolas audzēkņiem un skolotājiem, bet arī Juglas Mūzikas skolas skolniecēm ar romantismam raksturīgā stīgu instrumenta arfas spēli un Horeogrāfijas vidusskolas baletdejotājām. Mūzikas skolas direktore Ilona Matīsa sola, ka romantisms aptvers plašu muzikālo spektru.

Savukārt mākslas skola piedāvās dažādus eksperimentus un interpretācijas par romantismu mākslā, piemēram, attēlojot mūziku vai mēģinot atainot attieksmi pret vienu no romantisma simboliem - zirgiem. Savukārt, iezīmējot šī gada novada svētkus Jaungulbenē, pasākuma laikā fotogrāfe Daina Ozola stāstīs par Jaungulbenes muižas pils interjeru un fon Tranzē-Rozeneka gleznu kolekcijām.

Turpinot fotogrāfes Ozolas lekcijas tēmu, no 28.aprīļa ikvienam interesentam būs iespējams iepazīties ar fotoizstādi par Jaungulbenes muižas pili un fon Tranzē-Rozeneku dzimtu Gulbenes Mākslas skolas otrajā stāvā. Savukārt nosacīti noslēdzot Mākslas dienu pasākumu kopumu Gulbenē, pilsētā ar režisora Vara Piņķa redzējumu par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu (1911-1940) 2.maijā Gulbenes kultūras centrā būs iespējams skatīt izrādi "Padegs un Padegs".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)