Banner 980x90

Gulbenē par 5,08 miljoniem eiro modernizēs mācību vidi

Valmiera, 12.dec., LETA. Gulbenes novada par 5,08 miljoniem eiro līdz 2020.gadam modernizēs mācību vidi trijās pašvaldības skolās, liecina domes informācija.

Projektā "Gulbenes novada vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" mācību vide tiks modernizēta Gulbenes novada valsts ģimnāzijā, Gulbenes 2.vidusskolā un Gulbenes sākumskolā. Projekta laikā tiks izveidota ergonomiska mācību vide, atjaunotas un pārbūvētas telpas, nodrošināts pietiekams apgaismojums klašu telpās, ieviesti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, kā arī iegādāts attiecīgais aprīkojums. Tāpat tiks pārbūvēta internāta ēka, nomainot jumtu, siltinot ēku un nomainot apkuri un elektroinstalācijas pirmajā stāvā. Gulbenes novada valsts ģimnāzijā tiks attīstīts reģionālais metodiskais centrs, bet skolas stadionā tiks atjaunots skrejceļš.

Projekta kopējās izmaksas lēstas 5,08 miljonu eiro apmērā. No tām attiecināmās izmaksas ir 4,73 miljoni eiro, no kuriem 3,02 miljoni eiro ir ERAF finansējums, 426 776 eiro ir valsts budžeta finansējums, bet 1,28 miljoni ir pašvaldības atbalsts. Vietvara segs arī neattiecināmās izmaksas, kas lēstas 344 717 eiro apmērā.

Projektu plānots pabeigt līdz 2020.gada beigām.

Jau vēstīts, ka pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" rekomendējusi Gulbenes novadā attīstīt vienu vidusskolu vai ģimnāziju, piesaistot skolēnus no reorganizācijai ieteiktajām Lizuma un Lejasciema vidusskolām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)