Banner 980x90

Gulbenē norisināsies glezniecības un foto plenērs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 25. līdz 30.jūlijam Gulbenē norisināsies glezniecības un foto plenērs. Uz Gulbeni tiks ielūgti septiņi gleznotāji un trīs fotogrāfi, kuri piecas dienas gleznos un iemūžinās Gulbeni mākslas darbos, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informē Gulbenes novada pašvaldība.

Pilsētas svētku laikā, 29.jūlijā no plkst.15.00 līdz plkst.17.00, Gulbenes mākslas skolā notiks meistarklases, bet 30.jūlijā plkst.19.00 Gulbenes Sarkanajā pilī tiks atklāta glezniecības un foto izstāde.

Gulbene vienmēr ir bijusi stabila savās vērtībās. Grezni pils parki, dzelzceļa infrastruktūra, pilsētas zaļā zona izgreznota ar bronzas skulptūrām, ainava un "mūžīgā uguns". Jāatzīst, ka katra pilsēta ir ar savu stāstu un nostaļģiju – Gulbene mums ir īpaši tuva, jo Valmieras Kultūras un mākslas fonda valdes loceklis Normunds Cercins ir dzimis un audzis Gulbenē. Tieši pilsētas iekšējās pasaules atklāšana ir tas, kas māksliniekus uzrunā un ļauj radīt patiesus un liecībās balstītus mākslas darbus.

Savu dalību plenērā jau ir apstiprinājusi gleznotāja un stikla māksliniece Anitra Bērziņa. Māksliniece 2008. gadā ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju un ieguvusi maģistra grādu glezniecībā pie profesora Alekseja Naumova. Viņa darbojas arī stikla tehnikās, veido kolekcijas Itālijā – Murāno stikla studijā pie Adreano Berengo. Latvijā A. Bērziņa regulāri piedalās izstādēs un plenēros. "Glezniecībā mani visvairāk ir ietekmējis Magrits un sirreālisms, bet tai pašā laikā man patīk tā Bēkona vājprātīgā šizofrēnija. Tagad, savukārt, esmu sajūsmināta par Kuindži, jo sevišķi par viņa studijām un skicēm. Glezniecībā mans mērķis ir sirreālo apvienot ar ekspresiju." stāsta māksliniece.

Viens no pieredzes bagātākajiem plenēra dalībniekiem ir akvarelists Aleksandrs Ņeberekutins, kurš 2015.gadā nodibināja Starptautisko Latvijas akvarelistu savienību, kuras sastāvā piedalījās šī gada akvarelistu plenērā Itālijā, Fabriano pilsētā. Mākslinieks dzimis 1962. gadā. Izglītību ieguvis mākslas zīmēšanas un glezniecības studijā V. Rakitjanska vadībā, no 1974. līdz 1979.gadam. Krievijā turpinājis studijas ZHR Tkačeva studijā un studijas Ļeņingradā. Visu savu brīvo laiku mākslinieks pavadījis Krievijas muzejos un Ermitāžā, pētot un kopējot meistardarbus. Laika posmā no 1979.–1982. gadam viņa konsultanti bijuši gleznotājs E. Moiseenko un skulptors Anikušins. Rīgā dzīvo kopš 1984. gada. Regulārs dalībnieks starptautiskajās izstādēs un plenēros, tikušas organizētas vairāk nekā 20 personālizstādes, ir piedalījies izsolēs. Turpina strādāt dažādos žanros eļļas, akvareļa tehnikās. Viņa darbi atrodas slavenu cilvēku privātās kolekcijās Austrumos un Eiropā. Daudz ceļo, meklējot jaunu pieredzi darbu veidošanā.

Plenēru organizē Valmieras Kultūras un mākslas fonds sadarbībā ar Gulbenes pilsētas pārvaldi un Gulbenes novada domi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)