Banner 980x90

"Gulbene" netiek iekļauta arī Latvijas kausa dalībnieču vidū

No Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta izslēgtajai "Gulbenei" nav ļauts piedalīties arī 2015./2016.gada Latvijas kausa izcīņas turnīrā, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā zināms, jūnija sākumā pēc divām aizdomīgām spēlēm "Gulbene" tika izslēgta no virslīgas, turnīram paliekot vien ar septiņām komandām.

Nu "Gulbenei" liegts piedalīties arī valsts kausa izcīņā. Nākamās nedēļas pirmdienā norisināsies turnīra trešās kārtas jeb astotdaļfināla izloze, kurā iesaistīsies arī virslīgas klubi. Tomēr pēc pieņemtā lēmuma par Gulbenes komandas izslēgšanu no valsts augstākās līgas tā nepiedalīsies arī Latvijas kausā.

Jau vēstīts, ka LFF pirms "Gulbenes" izslēgšanas no virslīgas bija saņēmusi divus Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Derību krāpšanas noteikšanas sistēmas ziņojumus. Starptautiskajā ziņojumā norādīts, ka ir pierādītas nelikumības 18.aprīļa "Gulbenes" spēlē ar "Skonto" un 25.maija duelī ar Jūrmalas "Spartaku". Pirmajā mačā, kurā "Gulbene" zaudēja ar 0:5, veikta prettiesiska manipulācija ar rezultātiem, bet otrajā mačā, kurā tika zaudēts ar 0:6, apzināti zaudēts ar lielāku vārtu attiecību.

Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar "Gulbenes" piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija iesākuši neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumus un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Tikmēr no dalības kausā atteikusies "Marienburg" komanda, tādējādi ļaujot "Rēzeknes FA" vienībai automātiski sasniegt Latvijas kausa otrā posma otro kārtu. Cīņā par vietu astotdaļfinālā rēzeknieši līdz ar to cīnīsies pret "Jēkabpils"/JSC.

Otrā posma otrajā kārtā 16 komandas no 11. līdz 13.jūlijam sadalīs astoņas ceļazīmes uz astotdaļfinālu.

Kā zināms, šajā pavasarī par Latvijas kausa ieguvējiem trešo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva "Jelgava".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)