Banner 980x90

Gulbenē atbalsta skolēnu vēlmi pilnveidoties

Gulbenes novada dome arī šogad turpina nodrošināt transportu un rūpēties par Gulbenes novada skolēnu, kuri vēlas papildus izglītoties, nogādāšanu uz apmācībām, nodarbībām un semināriem citās pilsētās, pilsētas informācijas portāls Gulbeen24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Jau ceturto gadu vairāki vidusskolas klašu skolēni izvēlas pilnveidoties, vienu reizi mēnesī apmeklējot "Panākumu universitāti".

"Panākumu universitāte" ir akreditēta profesionālās pilnveides izglītības programma jauniešiem. Katru mēnesi no septembra līdz maijam dodamies uz Rīgu, kur tiek apmeklētas dažādas lekcijas. Lektori ir sabiedrībā pazīstami savas jomas pārstāvji. Skolēni mācās un iedvesmojas no viņiem. Pēc 2 gadu mācībām ir jākārto tests un tiek izsniegts sertifikāts. Labākie skolēni pretendē uz budžeta vietām augstskolā "Turība". Jāpiebilst, ka par nodarbībām "Panākumu universitātē" skolēni maksā paši, taču nokļūšanu uz tām nodrošina Gulbenes novada dome," stāsta Gulbenes 2.vidusskolas skolotāja Raisa Raga.

Šobrīd "Panākumu universitātes" lekcijas apmeklē 18 Gulbenes novada skolēni – divi no Gulbenes vidusskolas, pieci no Lejasciema vidusskolas, 11 no Gulbenes 2.vidusskolas.

Savukārt uz pirmo Jauno ķīmiķu skolas (JĶS) nodarbību Alūksnē 30.janvārī dosies Gulbenes novada 9.-12.klašu skolēni, kurus interesē dabaszinātnes, it īpaši ķīmija.

"Jauno ķīmiķu skolas nodarbības organizē Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte. Līdz šim aktivitātes notika tikai Rīgā, taču tagad tās būs tuvāk mums. Mūsu novada bērniem nodarbības būs bez maksas, kā arī nokļūšanu uz tām nodrošinās Gulbenes novada dome," informē Gulbenes novada valsts ģimnāzijas skolotāja Līga Silauniece.

Nodarbību laikā tiek veikti pētnieciskie darbi, eksperimenti un projekta darbi, notiek tikšanās ar zinātniekiem, piedalīšanās semināros, diskusijās u.c. Vidusskolas absolventi par aktīvu un sekmīgu darbu JĶS saņem LU Ķīmijas fakultātes izsniegtus sertifikātus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)