Banner 980x90

Ekspluatācijā nodots rekonstruētais Gulbenes stadions

Valmiera, 19.okt., LETA. Pēc sešus mēnešus ilgajiem pārbūves būvdarbiem ekspluatācijā nodots rekonstruētais Gulbenes stadiona skrejceļš, futbola laukums un vieglatlētikas sektori, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Tagad Gulbenes stadions, kas tuvākajā apkārtnē ir vienīgais stadions ar 400 metru skrejceļu, atbilst Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas prasībām.

"Šobrīd visi būvdarbi ir noslēgušies un sportisti jau atsākuši vieglatlētikas treniņus. Savukārt futbola laukumu varēs izmantot ne ātrāk kā jūnijā, jo zālājam vēl ir jāieaug. Lai gan skrejceļš un vieglatlētikas sektori izbūvēti atbilstoši Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas prasībām, vēl ir nepieciešams iegūt šīs asociācijas sertifikātu," informējis Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas vadītājs Jānis Barinskis.

Projekta "Gulbenes stadiona skrejceļa pārbūve" rezultātā stadionā ir izbūvēti seši 400 metru un astoņi 100 metru skrejceļi. Abos stadiona galos atrodas lodes grūšanas, vesera un diska mešanas, kārtslēkšanas, tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektori. Izbūvēts ir arī ūdens baseins, kas vajadzīgs šķēršļu skrējienam.

Zem skrejceļiem un vieglatlētikas sektoriem ir ieklāts gumijas sporta segums 5679,47 kvadrātmetru (m2) platībā. Izlīdzināts ir arī futbola laukums, kā arī iesēts jauns zāliens. Ir iebūvētas divas ūdens ņemšanas vietas futbola laukuma laistīšanai. Aiz futbola vārtiem izbūvēta noņemama aizsargtīkla konstrukcija bumbu tveršanai.

Starp futbola laukumu un skrejceļu izveidota zaļā zona, bet aiz skrejceļa - 2,5 metrus plats asfaltēts celiņš apkārt stadionam, kuru varēs izmantot arī skrituļotāji un rollerslēpotāji. Šobrīd gar tribīnēm celiņš ir nobruģēts, lai projekta nākamajā kārtā, kad remontēs tribīnes, nebūtu jādemontē asfalts. Bruģētie laukumi aizņem nepilnus 600 m2. Stadiona apgaismojums papildināts ar trim laternām, un ir sakārtota ūdens novades sistēma.

Projekta kopējās izmaksas ir 755 971 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)